Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

4 suveræne bøfklassikere

Her får du alle de suveræne bøfklassikere, som vi elsker, når det skal gå hurtigt og være lækkert.

Millionbøf med gremolata

Bøf bearnaise og byens bedste fritter

Bøf stroganoff med luftig kartoffelmos

Hakkebøffer med bløde løg og æbler

► SE OGSÅ: Hakket kød på 7 spændende måder
► SE OGSÅ: 5 lækre retter med kalvekød
► SE OGSÅ: 3 nemme retter med kødsauce

Annonce
Sådan gør du:
  1. Hak løgene. Smelt smørret i en gryde, til det er gyldent. Brun kødet, til det har skiftet farve. Kom løgene i, og svits dem med 2-3 min. Drys hvedemelet over, og vend rundt. Tilsæt gastrikt og bouillon. Kog op, og lad retten simre under låg ca. 30 min. Rør jævnligt.
  2. Lav en blanding af persille, hvidløg og citronskal. Server det til retten.
  3. Gastrikt er en nedkogt eddike-sukkerblanding, som både giver saucen kulør og ekstra god smag. Du kan købe den færdig eller nemt lave den selv. Smelt 150 g sukker langsomt, til det er gyldent i en tykbundet gryde. Tilsæt 1½ dl balsamicoeddike. Kog det sammen nogle min. Afkøl, og opbevar i køleskab i en tillukket ren flaske.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker som fritter. Læg dem i koldt vand 10 min. Afdryp dem i en sigte. Læg dem på et rent klæde, og dup dem. Varm olien op i en gryde, ca. 4-5 cm. Det skal være så varmt, at et franskbrødsstykke bliver gyldent på et minuts tid. Frituresteg kartoffelfritterne ca. 5 min. i olie. Tag dem op i en sigte. Frituresteg dem en omgang mere, til de er gyldne og sprøde. Afdryp dem i en sigte, og kom dem i en skål. Drys salt over, og vend rundt.
  2. Smelt smørret i en gryde. Tag det fra varmen, så snart det er smeltet, og lad det stå, til det er lunkent. Fjern skummet på smørrets overflade. Pisk æggeblommerne med bearnaiseessensen og bouillonen i en skål over vandbad, det skal piskes godt sammen i et par min. Pisk smeltet smør i lidt ad gangen, men undgå, at bundfaldet kommer med. Saucen skal være cremet, så er den færdig. Smag til med urter, salt og peber.
  3. Varm smør og olie op på en stegepande. Brun bøfferne på hver side. Krydr med salt og peber. Steg bøfferne færdige ved jævn varme ca. 2-3 min. på hver side.
Tips!
Gem ikke resten af saucen, da der er friske krydderurter i, som ikke er gennemkogte. Hvis saucen begynder at skille, tages skålen straks op af vandbadet, og der piskes 1 spsk. iskoldt vand i.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Vend kødet med hvedemel, paprika, salt og peber. Smelt, og brun halvdelen af smørret i en stegegryde. Brun kødet ad 2 omgange. Hak løgene. Rens, og skær champignonerne i skiver. Svits baconternene i gryden, til de er gyldne. Tilsæt løgene, og svits dem et par min. Tilsæt champignonerne, og svits dem med.
  2. Kom kødet tilbage i gryden. Tilsæt vand, tomatkoncentrat og evt. gastrikt. Krydr med salt og peber. Kog retten op. Lad retten småkoge under låg ca. 1½ time, til kødet er helt mørt. Rør jævnligt. Rør fløden i retten. Kog kort op under omrøring, og smag til med salt og peber. Pynt retten med persille, eller server en skål hakket persille til.
  3. Kartoffelmos: 1. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver på ca. 2 cm’s tykkelse. Kog kartoflerne ca. 20 min. i usaltet vand. 2. Hæld vandet fra kartoflerne. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser, piskeris eller håndmixer. 3. Hæld den kogende mælk i, og mos igen. Kom smørret i, og rør, til det er smeltet. Smag mosen til med salt og peber.
  4. Lav din egen saucekulør Gastrikt er en nedkogt eddike-sukkerblanding, som både giver saucen kulør og ekstra god smag. Du kan købe den færdig eller nemt lave den selv. Smelt 150 g sukker langsomt, til det er gyldent i en tykbundet gryde. Tilsæt 1½ dl balsamicoeddike. Kog det sammen nogle min. Afkøl, og opbevar i køleskab i en tillukket ren flaske.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Kød
Hakkebøffer med bløde løg og æbler en lækker bøfklassiker!
Sådan gør du:
  1. Form 4 bøffer af kødet. Vend bøfferne i hvedemel blandet med salt og peber.
  2. Skær løgene i både. Steg løgene gyldne i halvdelen af smørret.
  3. Tag løgene af panden. Brun bøfferne i resten af fedtstoffet. Steg bøfferne færdige ved jævn varme. De skal stege ca. 15 min. i alt og være gennemstegte. Tag bøfferne af panden.
  4. Kog panden af med bouillon. Ryst en meljævning af det hvedemel, der er tilbage efter paneringen, og 1 dl koldt vand. Brug en melryster. Pisk det i, og kog saucen igennem nogle min. Kom halvdelen af løgene i saucen. Smag saucen til med salt og peber, og giv den lidt kulør.
  5. Skær æblet i både. Steg dem gyldne i en blanding af smør og honning på en pande. Fordel resten af de bløde løg og æblebådene over bøfferne. Server saucen til bøfferne.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk