Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

4 superpraktiske skærekager

Skærekager er bare superpraktiske, nemme at tage med og hurtige at bage. Når de så også smager rigtig godt, så er det jo bare om at komme i gang i køkkenet.

 

Banankage med rugbrødschoko-crunch

Appelsinkage med mandler

Saftig chokoladekage

Lakridskage med hvid chokolade

 

 


 

► SE OGSÅ: 7 søde pandekager

 

► SE OGSÅ: Kom kaffe i kagen

 


Annonce

Bagværk
Denne banankage med rugbrødschoko-crunch er en klassiker med et tvist.
Banankage med rugbrødschoko-crunch
ca. 15 skiver
150 sukker
2 spsk. appelsinsaft
3 æg
150 g hvedemel
1½ tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
Desuden:
15 g smør
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Riv marcipanen på råkostjernet. Rør blødt smør, sukker, marcipan, banan og appelsinsaft sammen. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver, og rør det i dejen.
  2. Kom dejen i en smurt sandkageform (eller foret med bagepapir), ca. 12 x 30 cm. Bag kagen ved 175 gr. ca. 50 min. på andennederste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen på en bagerist.
  3. Smelt chokolade og smør i mikroovnen eller over vandbad. Rør 2 spsk. ymerdrys i blandingen, og smør chokoladen over kagen. Drys resten af ymerdrys over. Lad chokoladen stivne.
  4. Server evt. kagen med blåbær.
Tips!
Har du en rest rugbrød liggende, som er blevet lidt tørt, kan du rive det på råkostjernet og riste det på en tør pande. Afkøl, og brug det i stedet for ymerdrys.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Dejlig skærekage med appelsin og mandler
Appelsinkage med mandler
ca. 15 skiver
200 g mandler
4 æg
275 g sukker
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Riv skallen af appelsinerne fint. Blend eller hak mandlerne meget fint.
  2. Rør smørret med sukker, til det er let og luftigt. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver, og vend det i kagen sammen med appelsinsaft og de øvrige ingredienser.
  3. Hæld dejen i en smurt sandkageform (eller foret med bagepapir), ca. 10 x 30 cm.
  4. Bag kagen på nederste ovnribbe ca. 1 time ved 175 gr. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen på en bagerist. Pynt med sigtet flormelis.
Tips!
Du kan vælge at dryppe den færdige kage med ½ dl friskpresset appelsinsaft.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Kagen er konfektagtig i konsistensen som en brownie.
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret i en gryde. Tag gryden fra varmen.
  2. Pisk æg og sukker sammen i en skål. Bland hvedemel, kakao, vaniljesukker og salt. Rør det i æggemassen. Rør smørret i.
  3. Hæld dejen i en form foret med bagepapir ca. 15 x 24 cm.
  4. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe i ca. 30 min.
  5. Pynt evt. den afkølede kage med sigtet kakaopulver.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Denne lakridskage med hvid chokolade er vi sikker på at du vil elske!
Sådan gør du:
  1. For en firkantet form, 20 x 20 cm, med bagepapir.
  2. Hak den hvide chokolade fint. Smelt smørret i en gryde. Tag gryden fra varmen, og rør den hvide chokolade i, til den er smeltet. Afkøl blandingen ca. 10 min.
  3. Rør sukker og æg i chokoladeblandingen. Hak pekannødderne. Bland hvedemel, lakridspulver og pekannødder, og rør det i dejen.
  4. Kom dejen i formen. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 30-35 min. Lad kagen afkøle i formen.
  5. Pynt kagen med sigtet flormelis og evt. citronmelisseblade. Skær kagen i små tern.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce