Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

4 sommerlige fiskeretter

Sommerlige fiskeretter er dejlig mad, som ikke behøver at tage lang tid at lave, og så er det tilmed sundt.

Fiskefrikadeller med purløg og spinatsalat

Smørstegt rødspætte med remouladesauce og rysteribs

Pighvar med hollandaisesauce

Sejfilet med tomat og courgette

 

► SE OGSÅ: 6 unikke og velsmagende fiskeretter

► SE OGSÅ: 3 kalorielette fiskeretter

► SE OGSÅ: Lav lækre sommersalater med fisk

Annonce

Fisk
Hjemmerørte fiskefrikadeller bliver ekstra lækre, når de som her tilsættes purløg.
Sådan gør du:
  1. Skær fisken i mindre tern. Kom fisken i en foodprocessor. Bland fisken med salt, til det er jævnt. Kom purløg, æg, hvedemel, mælk og peber i. Bland igen.
  2. Form farsen til frikadeller. Steg dem i olie og smør på en pande.
  3. Skyl og afdryp spinaten. Skær melonkødet i tern. Halver cherrytomaterne. Bland spinat, melon og tomater. Dryp med sammenpisket citronsaft, olie, salt og peber. Server salaten til fiskefrikadellerne sammen med rugbrød og evt. remouladesauce.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Vend rødspætterne i sammenpisket æg og mælk og derefter i rugmel krydret med salt og peber.
  2. Smelt smørret på en sliplet- pande, til det er afbruset og gyldent. Steg rødspætterne, til de er gennemstegte, ca. 5 min. på hver side. Pynt med dildkviste og citronbåde ved servering.
  3. Kog guleroden ca. 15 min. i letsaltet vand, til den er mør. Kog små blomkålsbuketter med de sidste 2-3 min. af kogetiden. Skær den afkølede gulerod i meget små tern. Hak blomkålen groft. Skær drueagurken i meget små tern. Bland drueagurk, gulerod og blomkål i mayonnaisen. Hak kapersene groft, og vend dem i. Rør mayonnaise med ymer, og smag evt. til med karry samt salt og peber.
  4. Kom skyllede ribs og sukker i en skål, og ryst det sammen. Server fisken med kartofler, spidskål, remouladesauce og rysteribs.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Fisk
Pighvar med hollandaisesauce
4 personer
Pighvar med hollandaisesauce
Kogelage:
2 dl vand
Hollandaisesauce:
2 spsk. vand
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skyl pighvaren under koldt vand. Klip finnerne af. Læg fisken i en stor bradepande evt. ovnens bradepande. Krydr fisken med salt og peber. Hæld vin og vand ved. Stil fisken i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min.
  2. Lad pighvaren trække ca. 3-5 min. Læg forsigtigt fisken på et fad, og pynt med persille. Du kan også fjerne skind og ben og portionsanrette fisken.
  3. Pisk æggeblommerne med vand og citronsaft i en lille gryde. Stil gryden i kogende vand i en større gryde. Pisk hele tiden i æggene, mens der tilsættes små klumper smør, som piskes ind i æggene. Rør til sidst kogelagen i saucen, og smag til med salt og peber. Server saucen straks. Saucen må ikke koge, da den så skiller. Rester af saucen kan ikke gemmes. Du kan også vende flødeskum af 1 dl piskefløde i saucen sammen med 2-3 spsk. hakket persille eller dild. 14
Tips!
TIP Begynder saucen at skille, så tag straks gryden fra varmen, og kom en isterning i, pisk saucen igennem.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Fordel halve tomater, kvarte løg og skiver af courgette i et ovnfast fad. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. ca. 20 min.
  2. Fordel fisken i ca. 4 x 4 cm tern over. Kom hvidvin, citronsaft og smørklatter ved. Drys med persille. Krydr med salt og peber. Fordel citronbåde over. Stil fadet i ovnen, og giv retten 15 min. yderligere ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce