Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

4 skønne citrondesserter

Der er intet som citron, der kan sætte et frisk pift på en lækker dessert. Her byder vi på citronmedaljer, citroncheesecake, citronlagkage og selvfølgelig den gode gamle klassiker fra oldemors kogebog: citronfromagen! Du finder alle opskrifterne her:

Annonce
Sådan gør du:
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
  2. Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.
  3. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Rør resten af citronsaften i. Lad denne masse køle af, til det er fingervarmt. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.
  4. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke særlig lang tid, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i. Hæld fromagen i en skål, og stil den i køleskabet et par timer. Pynt evt. med citronskal, flødeskum og evt. citronmelisse.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Smuldr smør og mel, bland med sukker, og ælt dejen sammen med ægget. Alternativt køres alle ingredienserne sammen i foodprocessoren. Læg dejen køligt en times tid eller længere.
  2. Rul den ud i 2-3 mm’s tykkelse, stik den ud i runde kager af den ønskede størrelse, og flyt dem forsigtigt over på bagepapir. Prik med en gaffel, og bag kagerne ved 180 gr. i ca. 12 min., eller til kanten har fået lidt farve. Lad dem blive kolde, og gem dem i en tæt dåse, til de skal bruges.
  3. Rør cremen sammen efter anvisningen på pakningen, tilsæt fintrevet citronskal, og lad cremen trække mindst en time, gerne længere. Fordel cremen på halvdelen af kagerne ved hjælp af en sprøjtepose.
  4. Rør citronsaften til en tyk glasur med sigtet flormelis, bred den ud på den anden halvdel af kagerne, og lad den stivne. Læg herefter kagerne sammen, og server straks.
Tips!
Vil du pynte med kandiseret citronskal som på billedet, koger du fine strimler af citronskal i en lage af 4 spsk. sukker og 4 spsk. vand.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret, og bland det med 120g mel og 50 g sukker. Tryk dejen ud i en springform (22 cm), der er foret med bagepapir. Lad dejen gå 5 cm op ad siderne. Sæt formen på køl, og tænd ovnen på 175 gr.
  2. Hak mandlerne. Riv skallen af citronerne. Pres også saften af dem og kog den ind til det halve. Opløs sukkeret i saften, og rør den med de to slags flødeost, mel, æg, mandler eller rosiner.
  3. Hæld massen i formen, og bag kagen på nederste ribbe i ca. 1 time. Pynt evt. med flormelis og citronmelisse.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Hæld koldt vand på husblasen. Stænk bundene med hedvin. Riv skallen, og pres saften af citronen.
  2. Bland citron, yoghurt, fromage frais og sukker godt. Smelt husblasen, vent til den er fingervarm, og rør den i blandingen.
  3. Pisk fløden til skum. Når yoghurtcremen er let stivnet, vendes fløden i cremen, og den røres igennem.
  4. Den ene bund lægges i en springform, det meste af cremen øses over bunden, og formen slås let mod bordet, så massen fordeler sig. Den anden bund lægges ovenpå og trykkes let til. Overfladen dækkes med resten af cremen. Kagen stivner i løbet af 1-2 timer, det afhænger af temperaturen, og derefter kan kagen løsnes. Lidt flormelis sigtes over kagen, den stilles på et fad og pyntes med f.eks. citronmelisse.
Velbekomme!
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk