Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

4 lækre opskrifter med butterdej

Retter med butterdej er altid et hit, og den færdigkøbte butterdej er så nem at arbejde med, at resultatet bliver smukt og festligt hver gang.

 

Indbagt mørbrad med tomatpesto

Laks i net af butterdej

Asparges på butterdej

Mini-pier

Annonce

Kød
Du kan gøre retten ovnklar tidligt samme dag og senere servere den friskbagt uden synderligt køkkenarbejde. Giv salat og f.eks. råstegte kartofler som tilbehør.
Sådan gør du:
  1. Gør kødet i stand, skær de tynde ender af, og gem dem til et andet formål. Brun kødet på alle sider, og køl det helt af.
  2. Blend tomaterne med skrællet æble, basilikum og flødeost.
  3. Læg 2 optøede dejplader ovenpå hinanden, og rul dem ud, sådan at dejen passer til en mørbrad. Smør den med pesto, pak den godt sammen omkring dejen, og fortsæt på samme måde med den anden mørbrad.
  4. Pensl med sammenpisket æg, og bag mørbraderne ved 210 gr. i ca. 25 min. Server med frisk salat og råstegte kartofler.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Karen Hare

Fisk
Dekorativ lakseservering, der er meget nemmere at lave, end den ser ud til.
Sådan gør du:
  1. Tø dejen op på et viskestykke, og pensl den med sammenpisket æggehvide. Skær 4-5 cm lange slidser med ca. 5 mm mellem slidserne og rækkerne i hver butterdejsplade. Slidserne skæres forskudt for hinanden, brug gerne en hobbykniv til formålet.
  2. Fjern evt. lakseskind, og fold den tynde ende af kødet ind under midten. Læg lakseportionerne på bagepapir med passende afstand.
  3. Læg butterdejen over fisken, idet du trækker den, sådan at slidserne åbner sig til et net. Fold dejen ned langs kanten af fisken, og skær overflødig dej væk. Bag det hele højt i ovnen i ca. 15 min. ved 210 gr., eller til ”nettet” er gyldent og puffet. Anret med citronbåde og skyllet babysalat.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Tø dejen op på et viskestykke, skær en ridse halvt gennem dejen med en skarp kniv ca. 2 cm inden for kanten hele vejen rundt, og prik bunden tæt med en gaffel.
  2. Hak skinken groft, og fordel den på midten af butterdejen. Gør aspargeserne i stand, og skær dem til, så de kan lægges i den inderste firkant af dejen. Drys med smuldret feta. Bag forretten ved 200 gr. i ca. 25 min., eller til kanten er hævet op og smukt gylden.
Tips!
Suppler evt. med revet ost som emmentaler under de grønne stilke, de vil mætte, men også smage godt.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Småretter, snacks & tilbehør
Klassiske butterdejssnacks, der kan fyldes efter smag og gøres klar i god tid.
Sådan gør du:
  1. Rul dejen ud i dobbelt bredde, og lad den hvile tildækket, mens du gør fyldet klar.
  2. Stik dejen ud med glas, der er ca. 6 cm i diameter, og skær bagefter dejen halvt igennem ca. 1½ cm fra kanten med en hobbykniv. Prik den inderste cirkel tæt med en gaffel, og pensl kanten med æggehvide.
  3. Top fyld op i midten af de små pier: minitomatskiver, blå ost og smalle både af rødløg kogt møre i lige dele smør og sukker, mozzarella og fintsnittet forårsløg, tynde skiver chorizo, eller hvad du har i køleskabet. Bag mini-pierne ca. 12 min. ved 210 gr. Pynt med grønt, og server straks.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Annonce