Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

4 lækre smuldrekager

Brug sensommerens dejlige frugter og bær til at lave de skønneste crumblecakes. 

Blomme crumble med hasselnødder

Æble-brombær-crumble

Blomme-pære-makron-crumble

Pære-hindbær-crumble med mandler

Hvid chokoladecreme

 

► SE OGSÅ: 3 kager 'The American Way'

► SE OGSÅ: 5 klassikere med æbler

► SE OGSÅ: 6 sjove kager til børn

Bagværk
Denne crumblecake-opskrift stammer fra New Zealand og er noget anderledes, end hvad vi forstår ved denne form for kage.
Sådan gør du:
  1. For en springform, 22 cm. i diameter, med bagepapir.
  2. det er cremet. Kom smeltet smør og vaniljeessens i. Bland hvedemel, bagepulver og ingefær, og vend det i.
  3. Halver og udsten blommerne. Skær dem i både. Kom halvdelen af dejen i bageformen, og fordel blommerne over. Fordel resten af dejen over.
  4. Fordel hasselnødder og rørsukker over kagen. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50-60 min.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Æble-brombær-crumble
6 personer
600 g æbler
250 g brombær
100 g sukker
Desuden:
125 g smør
150 g hvedemel
150 g sukker
Pynt:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skær æblerne i kvarter, og fjern kernehus og stilk. Skær æblebådene tyndere ud, så hver kvart bliver til ca. 3 både. Læg æblebådene i et smurt ovnfast fad. Fordel brombær over.
  2. Bland sukker og vaniljekorn, og drys det over æbler og bær.
  3. Smuldr smørret i hvedemel og sukker, til det er som revet ost. Drys det over æblerne. Bag kagen midt i ovnen ved 200 gr. ca. 40 min. Pynt med sigtet flormelis. Server lun eller kold med flødeskum til.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Blomme-pære-makron-crumble
6 personer
400 g pærer
400 g blommer
3 spsk. citronsaft
150 g sukker
Desuden:
125 g smør
150 g hvedemel
100 g sukker
Pynt:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skær pærerne i kvarter, og fjern kernehus og stilk. Skær pærebådene tyndere ud, så hver kvart bliver til ca. 3 både. Læg pærebådene i små portionstærteforme eller et smurt ovnfast fad. Skær blommerne i halve, og fjern stenene. Skær blommerne i både. Fordel blommebådene mellem pærebådene.
  2. Dryp citronsaft og sukker over pærer og blommer.
  3. Smuldr smørret i hvedemel og sukker, til det er som revet ost. Bland knuste makroner i. Drys det over frugten. Bag kagerne/kagen midt i ovnen ved 200 gr. ca. 35-40 min. Pynt med sigtet flormelis. Server lun eller kold med flødeskum til.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehørSøde sager og drikke
Denne skønne hvide chokocreme passer som tilbehør til alle kagerne her.
Sådan gør du:
  1. Hak og smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggeblommerne med flormelis, til det er cremet. Rør chokoladen i.
  2. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i chokoladeblandingen. Pynt evt. cremen med lavendel og citronmelisse.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær pærerne i kvarter, og fjern kernehus og stilk. Skær pærebådene tyndere ud, så hver kvart bliver til ca. 3 både. Læg pærebådene i et smurt ovnfast fad. Fordel hindbær over.
  2. Bland sukker og vaniljekorn, og drys det over pærer og hindbær.
  3. Smuldr smørret i hvedemel og sukker, til det er som revet ost. Bland mandelsplitter i. Drys det over frugten. Bag kagen midt i ovnen ved 200 gr. ca. 40 min. Pynt med sigtet flormelis. Server lun eller kold med flødeskum til.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk