Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

4 lækre retter med græskar

Selvom det ikke er Halloween hele året, kan de lækre græskar og hokkaido sagtens bruges alligevel. Her har vi brugt den i en lækker cremet græskarsuppe, en stærk græskarcurry, i sprøde græskarboller  med cheddar og græskarkerne, samt i en nem pastaret med bacon.

Annonce

Bagværk
Skønne boller til halloween festen eller en god gang eftermiddagshygge.
Græskarboller med cheddar og græskarkerner
(16 stk.)
25 g gær
2 spsk. olie
1 tsk. salt
ca. 450 g hvedemel
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i vandet, og rør græskarpuré i. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen igennem, til den er smidig.
  2. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  3. Del dejen i 16 stykker, form dem til boller, læg dem i smurte muffinsforme, og lad dem efterhæve ca. 15 min.
  4. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med hakkede græskarkerner. Bag bollerne ved 200 gr. i ca. 18 min.
  5. Græskarpuré: 250 g græskarkød eller courgette skæres i små tern, som koges møre i vand i ca. 15 min. under låg. Lad det afdryppe i en sigte, og pres det herefter gennem sigten.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Skær græskarret ud i både, og fjern skal og indmad. Skær ud i grove stykker.
  2. Bland ingredienserne til marinaden, læg græskarret i, og lad det trække mindst 30 minutter.
  3. Rist peanuts, solsikkekerner og kokos på en tør pande. Blend med lidt vand og salt til en tyk pesto, juster evt. med lidt ekstra vand.
  4. Lun olien med sennepsfrø, fennikelfrø, karrypulver, karryblade, laurbær og chili, som er flækket på langs og delt i grove stykker – husk at fjerne kernerne. Når olien er varm, og sennepsfrøene popper, tilsætter du løg, ingefær og hvidløg. Steg det gyldent ved jævn varme, og kom derefter græskar på. Steg videre i ca. 2 minutter.
  5. Tilsæt nøddepesto, kokosmælk og vand. Lad karryen simre, til græskarstykkerne er møre. Test evt. med en kniv som ved kartofler. Smag til med salt og peber.
  6. Pynt: frisk koriander og evt. frisk chili efter smag
  7. Tilbehør: basmatiris kogt med nelliker, laurbær og lidt kardemomme
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann
Sådan gør du:
  1. Del græskaret i både. Fjern kerner og skal, og skær græskarkødet i 2 × 2 cm’s tern. Varm olien i en gryde, og steg græskar og grofthakkede løg i ca. 4-5 min. over svag til jævn varme. Hak ingefær og hvidløg fint, og tilsæt det sammen med karry.
  2. Hæld bouillon på, og lad det hele koge i ca. 8 min., eller til græskarkødet er helt mørt. Tilsæt kokosmælk, citronskal og -saft til suppen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  3. Steg baconskiverne sprøde på panden, og læg dem på et stykke køkkenrulle. Rist græskarkernerne lidt, til de popper. 4. Server suppen i dybe tallerkner med et par skiver bacon, lidt græskarkerner og et drys purløg. Giv godt brød til suppen.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Kom bacon, hele upillede hvidløgsfed og græskarkød i tern i et smurt ovnfast fad. Stil det i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min., til græskarkødet er mørt. Courgetter skal kun have 20 min. Tag hvidløgsfeddene op, og pres indholdet ud af dem.
  2. Bland olivenolie, hvidløgsmasse, citronsaft, chili og sukker i en skål.
  3. Kog pastaen efter anvisning på emballagen og afdryp den i en sigte. Kom den tilbage i gryden, og bland livenolieblandingen i sammen med græskar og bacon. Fordel retten i dybe tallerkner, og pynt med friskreven parmesan og evt. oliven og basilikum.
Velbekomme!
Annonce