Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

4 gode opskrifter med gulerødder

Annonce

BagværkSøde sager og drikke
Nyd de danske gulerødder i denne skønne kage, så er det pludselig ikke så hårdt at skulle spise sine seks stykker frugt og grønt om dagen.
Gulerodskage med nye danske gulerødder
10-15 personer
Dej:
4 æg
100 g sukker
200 g hvedemel
¾ dl mælk
Flødeostecreme:
200 g flødeost
Sådan gør du:
  1. Pisk æg, sukker og farin sammen. Kom smørret i, og pisk igen, til det er cremet. Bland hvedemel og bagepulver, og rør nu denne blanding i sammen med de øvrige ingredienser.
  2. For en form af bagepapir, ca. 22 x 30 cm. Kom dejen i formen. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 50 min. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, hvis der hænger ubagt dej på, skal den bages lidt længere. Lad kagen køle af.
  3. Rør flødeost, flormelis og appelsinsaft sammen, og smør det på den afkølede kage.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Hak løgene. Svits gulerødder og løg i olie i en gryde. Kom bouillon og timian ved, og lad det koge i 30 min. Fjern timianstilkene.
  2. Miks suppen jævn i en blender eller foodprocessor. Varm suppen op igen. Udrør majsstivelsen i fløden, og rør det i. Kog kort igennem under omrøring. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
  3. Rør citronskal og olie sammen, og dryp det over suppen.
  4. Pynt evt. også med lidt timianblade.
Velbekomme!

Småretter, snacks & tilbehørVegetarretterKalorielet
Mættende mellemmåltid, der er nemt at have med sig i en plastboks.
Sådan gør du:
  1. Kog gulerødderne 3-4 min., og køl dem helt af. Rør yoghurten med salt, peber, hvidløg og dild.
  2. Riv den kogte gulerod på den grove side af råkostjernet, og bland den med dressingen.
  3. Energiindhold pr. person: 625 kilojoule (145 kcal) Energifordeling: Protein: 6 g -17 % Kulhydrat: 23 g – 62 % Fedt: 4 g – 21 %
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Rør yoghurt, vand, salt, sukker, olie, smuldret gær, gulerødder og citronskal sammen med det meste af melet og 5-kornsblandingen. Ælt dejen færdig, dæk den til, og lad den hæve ca. 45 min.
  2. Drys durum eller majsmel på bordet og dejen, og ælt dejen let. Del den i 8-10 lige store portioner, og tril dem til boller. Tryk bollerne flade med håndroden, og rul dem let med kagerullen, så de er ca. 2 cm tykke, når de lægges til efterhævning. Lad dem efterhæve en halv times tid, inden du bager ved 220 gr. øverst i ovnen.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Karen Hare
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk