Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

4 fyldige efterårssupper

Når vinden rusker i træerne, og regnen slår mod ruden, så er der intet som suppe, der kan gøre en varm og glad helt ud i tåspidserne.

Porre-løgsuppe med butterdejslåg

Cremet skaldyrssuppe

Tomatsuppe med ostebrød

Rødbedesuppe

 

► SE OGSÅ: Gedigen efterårsmad

► SE OGSÅ: Simremad: 4 varmende vinterretter

► SE OGSÅ: Nem efterårsmad

 

 

SE OGSÅ: 4 vitaminrige vinter-supper

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skær baconen i små tern, og steg dem i olie i bunden af en gryde, til de har afgivet fedtet. tilsæt løg og porre i skiver, og steg dem med over jævn varme. rør rundt, så de bliver bløde. Hæld bouillon på, og tilsæt timian og laurbærblade. lad det hele koge i ca. 5 min. Smag suppen til med salt og peber.
  2. fjern timian og laurbærblade, og hæld suppen i 4 ovnfaste skåle. Skær 4 runde stykker butterdej, så cirklerne dækker skålene, og tryk dejen fast på skålens sider. kom en skive bacon på hver, og stil skålene midt i ovnen ved 180 gr. i 10 min., eller til overfladen er gylden og baconen stegt.
  3. Server suppen med det sprøde butterdejslåg.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Supper
Når vinden rusker i træerne, og regnen slår mod ruden, så er der intet som suppe, der kan gøre en varm og glad helt ud i tåspidserne.
Sådan gør du:
  1. Kom kyllingen i en gryde, og dæk den med vand. Bring gryden i kog, og skum overfladen af for urenheder. Tilsæt salvie, porretoppe, gulerødder, selleri og salt, og lad det koge under låg i ca. 35 min.
  2. Tag kyllingen op, og hæld fonden gennem en sigte ned i en gryde, og kog fonden ind til det halve.
  3. Skær løg og selleri i små tern, og hak hvidløget fint. Varm olien i bunden af en gryde, og steg løg og selleri et par min. Tilsæt hvidløg, og steg lidt. Kom rosmarinkvisten og tomater skåret i små stykker i, og steg dem med et par min. Hæld suppen på, og bring det hele i kog. Tilsæt tomatpure og paprika, og lad det koge 5 min.
  4. Tilsæt den finthakkede rosmarin, og smag suppen til med paprika, salt og peber.
  5. Drys brødene med ost, og bag dem i ca. 7 min. ved 180 gr. Server den varme suppe med ostebrød.
  6. Køb evt. en færdig hønsekødssuppe på frost, eller brug bouillon i stedet for selv at lave suppen.
Tips!
Suppen kan også bruges som tomatsauce til pasta, kog da suppen yderlige ind, så lidt af vandet fordamper.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Susanne Engelstofte Rasmussen
Sådan gør du:
  1. kog rødbederne i saltet vand ca. 45 min. under låg. Pil skindet af dem, og skær rødbederne i tern.
  2. kom rødbede og æble i tern, revet peberrod, citronsaft og æblemost i en blender, og blend til det hele til en jævn masse. Hæld martini, citronskal og løg i, og blend, til suppen er ensartet. Smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med mere æblemost. den skal være ret tyk.
  3. opvarm suppen (eller server den kold), og hæld den i 4 skåle. Server med 1 skefuld cremefraiche, revet citronskal, hakket persille og brødcroutoner.
Tips!
Peberrod er meget forskellig i styrke, så smag den til ad flere ombæringer, så du undgår at overdosere.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Pil rejerne, og gem både rejer og skaller. Hak løgene fint og sellerien i små tern. Hak hvidløg, og varm olien op i bunden af en gryde. kom løg og selleri i, og steg et par min. tilsæt hvidløg, og steg 1 min. kom skallerne fra rejerne i gryden, og steg dem sammen med fennikelfrø.
  2. Skær tomaterne i små tern, og tilsæt dem med persille, timian, hvidvin og bouillon. lad det koge i ca. 8 min., og hæld grydens indhold gennem en sigte. kasser skallerne, og bevar væden.
  3. Pisk fløde og majsstivelse sammen, og hæld det i grundsuppen sammen med flødeosten. bring suppen i kog under omrøring.
  4. Skær fenniklen i tynde skiver, og rist dem i smør på en pande. Pluk dilden fra hinanden, og drys den på. krydr med salt og peber. kom rejerne i suppen, og varm suppen forsigtigt op lige inden servering. Spis suppen med ristet fennikel og lunet flute.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Annonce