Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

4 dejlige opskrifter fra mormors søde sommerkøkken

Trifli, koldskål og arme riddere. Alt sammen sommersøde desserter fra en svunden tid.

 

Kærnemælkskoldskål

Arme riddere med hindbærmarmelade

Vaniljeparfait

Trifli

 

► SE OGSÅ:Nyd havens krydderurter: 5 herlige sommerretter

► SE OGSÅ: Kagebord i sommervarmen

► SE OGSÅ: 3 lækre sommersandwich i flere lag

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk æggeblommerne cremede med sukker og vaniljekorn. Rør citronsaft og kærnemælk i.
  2. Stil koldskålen i køleskabet en times tid. Server koldskålen med kammerjunkere og evt. flødeskum.
Tips!
Kom evt. lidt hindbær over koldskålen, når du serverer den.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Udstik 4 hjerter af brødskiverne, eller skær bare skorperne af brødet, hvis du ikke har en udstikker. Dyp franskbrødshjerterne hurtigt i mælk. Bland kanel og sukker, og drys det på brødene.
  2. Steg brødene i gyldent smør. Server dem straks med marmelade.
  3. Hindbærmarmelade: Rens og skyl hindbærrene. Kom hindbær, sukker og citronsaft i en gryde, og bring det langsomt i kog. Lad marmeladen småkoge uden låg i ca. 10 min. Tilsæt evt. geleringsmiddel efter anvisningen på emballagen, hvis konsistensen ønskes tykkere. Skum af.
  4. Kom marmeladen på rene, skoldede glas. Luk glassene til, og opbevar dem mørkt og køligt, gerne i køleskabet.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Vi serverer denne parfait med jordbærsauce og glaserede mandler.
Vaniljeparfait
4-6 personer
100 g flormelis
Tilbehør:
Jordbærsauce:
400 g jordbær
1 dl vand
5 spsk sukker
2 spsk vand
Glaserede mandler:
5 spsk. sukker
Sådan gør du:
  1. Pisk æggeblommer og flormelis cremet. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og pisk dem i æggemassen.
  2. Pisk fløden til skum, og vend det i æggeblandingen.
  3. Kom ismassen i en fryseegnet form, og frys den mindst 6 timer.
  4. Glaserede mandler: Smelt sukkeret langsomt på en pande (ikke med slip letbelægning, da sukkeret bliver meget varmt). Når det er gyldent, vendes mandlerne i. Fordel mandlerne på bagepapir, køl dem af, og server dem til isen.
  5. Jordbærsauce: Skyl og nip jordbærrene. Skær dem evt. i kvarte, hvis de er store. Kog jordbær og vand sammen 3-4 min. Kom sukkeret i og rør, til det er opløst. Udrør majsstivelsen i 2 spsk. vand, og rør det i. Kog kort igennem. Køl jordbærsaucen af, til den er lun eller kold. Server jordbærsaucen og de glaserede mandler til vaniljeparfaiten.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Begynd med cremen. Pisk æg, sukker, vaniljekorn, majsstivelse og fløde sammen i en tykbundet gryde. Bring cremen i kog under omrøring. Kog kort igennem under omrøring. Hæld cremen i en skål til afkøling, drys evt. lidt sukker over. Afkøl den helt i køleskabet.
  2. Kom makronerne i portionsglas, og hæld sherry over. Nip og rens jordbærrene, og skær dem i skiver. Drys skiverne med sukker, og fordel dem over makronerne.
  3. Pisk fløden til skum, og vend den i cremen. Fordel cremen over bærrene. Pynt evt. med lidt ren flødeskum på toppen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce