Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

3 uimodståelige franske fristelser

Franskmændene har altid haft fornemmelsen for det søde liv – her får du 3 uimodståelige fristelser.

Gateau Marcel med hindbærsauce

Creme brulé

Franske vafler

 

► SE OGSÅ: 3 Klassiske amerikanske kager

 

► SE OGSÅ: 4 lækre smuldrekager

Annonce
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen, og smelt den sammen med smørret over vandbad eller i mikroovn. Hæld 150 g af sukkeret op i en skål sammen med æggeblommerne, og pisk det cremet. Pisk hviderne stive i en anden skål, og tilsæt de sidste 50 g sukker hertil under piskningen. Vend forsigtigt chokoladeblandingen med æggeblommeblandingen. Vend herefter de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen.
  2. For en springform 22 cm i diameter med bagepapir. Hæld halvdelen af moussen op i formen, og bag den ved 180 gr. i ca. 30 min. på midterste ovnribbe. Resten af moussen stilles i køleskabet tildækket. Afkøl kagebunden helt.
  3. Kog hindbær og sukker op i en gryde 3-4 min. Afkøl hindbærsaucen.
  4. Fordel ca. halvdelen af hindbærblandingen oven på bunden. Fordel den kolde chokolademousse oven på. Stil kagen tildækket i køleskabet et par timer. Pynt evt. kagen med frysetørrede hindbær. Server med resten af hindbærsauce.
Tips!
Du kan piske 1½ dl piskefløde til skum og vende den i den del af chokolademoussen som skal i køleskabet.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Der er faktisk ikke så avanceret at lave en creme brulé som man går og tror.
Lækker creme brulé
4 personer
Creme brulé
4 spsk. sukker
Desuden:
4 spsk. sukker
Sådan gør du:
  1. Kog sukker, fløde, mælk, vaniljestang og vaniljekorn op. Lad det trække 5 min., og tag vaniljestangen op. Rør æggeblommerne sammen, og hæld flødeblandingen i. Fordel blandingen i 4-6 ramekinskåle.
  2. Stil dem i en bradepande, og hæld kogende vand omkring, der går 2 cm op ad skålenes kanter. Bag dem på midterste ovnribbe ved 130 gr. ca. 1 time. Afkøl dem helt natten over i køleskab.
  3. Drys med sukker. Stil dem under ovngrillen, til sukkeret gyldner. Har du en lille gasbrænder, er den optimal at bruge.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Franske vafler er sprøde, ovale småkager lagt sammen med lækkert cremefyld.
Sprøde franske vafler
ca. 15 stk. sammenlagte
Sprøde franske vafler
100 g smør
175 g hvedemel
½ dl vand
½ tsk. eddike
Smørcreme:
150 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Smuldr smør og mel sammen. Tilsæt vand og eddike, og ælt dejen sammen. Lad dejen hvile koldt og tildækket 30 min. i køleskab.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik cirkler med et glas eller andet a ca. 6 cm i diameter. Rul cirklerne ovale med en kagerulle.
  3. Fordel kagerne på bagepapir. Pensl med æggehvide, og drys med sukker.
  4. Bag kagerne på midterste ovnribbe ved 200 gr. i ca. 10 min., til de er gyldne. Afkøl kagerne.
  5. Pisk ingredienserne til smørcremen sammen. Læg kagerne sammen 2 og 2 med smørcreme imellem.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk