Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bag groft til efteråret: 3 skønne brød

Der er masser af mad i disse brød, og det er gode fiberrige sager, der mætter godt i den kolde tid.

Fuldkornshvedebrød

Pumpernickel

Rugflutes

Annonce

Bagværk
Dejligt groft brød, der virkelig smager af korn. Bor du et sted, hvor du kan købe friskmalet mel, er det helt perfekt til dette brød.
Sådan gør du:
  1. Mælk, yoghurt, smuldret gær, salt og fuldkornshvedemel piskes sammen til en sej, klistret dej. Brug håndmikseren, og regn med 5-6 min. Lad dejen hæve ca. 30 min.
  2. Tilsæt mel, ælt dejen færdig og form den til et brød, der lægges i en smurt form til efterhævning.
  3. Det færdighævede brød pensles, ridses, drysses og bages ved 200 gr. i ca. 30 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Karen Hare

Bagværk
Brødet er sødt og passer rigtig godt til ost eller marmelade.
Pumkernickel
1 stk.
3 ½ dl hedt vand
1 ¼ dl sirup
25 g gær
½ dl olie
2 tsk. salt
200 g rugmel
200 g mel
Sådan gør du:
  1. Vand og sirup blandes og tilsættes smuldret gær, når blandingen er fingervarm. Salt, olie, rugmel og fuldkornshvedemel piskes i væsken, og dejen hviler lunt ca. 1 time.
  2. Melet tilsættes og dejen æltes igennem. Den fyldes i en velsmurt form og stilles til efterhævning. Brødet bages ved 150 gr. i 1 ½ time.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Karen Hare

Bagværk
Til indbydende små skiver eller som madbrød er dette brød godt.
Rugflutes
6 stk.
2 dl vand
2 dl yoghurt
1 tsk. salt
50 g gær
ca. 175 g sigtemel
Sådan gør du:
  1. Bland vand, yoghurt, salt og smuldret gær, og pisk brødblandingen i væsken. Tilsæt sigtemel, og ælt dejen færdig.
  2. Form den straks til flutes, der lægges tildækket til hævning på bagepapir.
  3. De færdighævede flutes pensles med olie, ridses dybt og bages ved 200 gr. i ca. 14 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Karen Hare
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk