Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

3 søde sommerdesserter med bær

Det er lige nu de er allerbedst - de søde saftige sommerbær. Brug dem i himmelske desserter, som disse:

Vandbakkelser med chantilly-creme og ribsgele, hvid chokoladetrifli med bær, eller marengs med bær og flødeskum. Velbekomme!

Annonce

BagværkSøde sager og drikke
Vandbakkelser med skønt fyld er en lækkerbisken, som får tænderne til at løbe i vand på de fleste af os. Prøv denne mormorklassiker, der er en gevinst på ethvert kaffebord.
Vandbakkelser med chantilly-creme og ribsgele
12 stk.
Vandbakkelsesdej:
2½ dl vand
100 g smør
100 g hvedemel
1 knsp. salt
2-3 æg
Chantilly-creme:
½ liter piskefløde
4 spsk. flormelis
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Kog vand og smør sammen i en gryde. Kom alt hvedemelet i på en gang, og rør, til dejen slipper gryden. Tag gryden fra varmen, og rør salt i, køl dejen lidt af. Pisk æggene i dejen at ad gangen med en håndmikser. Pisk evt. æggene let sammen inden, så er det nemmere at tilsætte dem lidt ad gangen. Dejen skal være så fast, at den ikke flyder ud på pladen, så hold evt. lidt æg tilbage.
  2. Sæt dejen på en plade med en ske i små toppe. Der skal bruges ca. 2 spsk. dej pr. top. Vandbakkelser hæver meget op, så der skal være god afstand imellem dem.
  3. Bag vandbakkelserne ved 200 gr. i ca. 25-30 min. på midterste ovnribbe. Åbn ikke ovnen de første 15 min., så falder vandbakkelserne nemlig sammen. Afkøl kagerne.
  4. Pisk fløden til skum, og smag den til med udskrabede vaniljekorn og flormelis. Skær vandbakkelserne over, og fyld dem med skummet. Kom også 1 tsk. ribsgele i hver. Pynt med sigtet flormelis på toppen.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Søde sager og drikke
Endelig er det tid til at forlyste sig i farverige og forfriskende bærdesserter.
Hvid chokoladetrifli med bær
6 personer
200 g hindbær
150 g sukker
Creme:
2½ dl sødmælk
2½ spsk. sukker
1½ spsk. majsstivelse
Desuden:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Kog ribs, hindbær, jordbær og sukker op i en gryde ca. 5 min. Lad det køle af.
  2. Pisk æggeblommer, mælk, sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Bring cremen til kogepunket, mens du pisker. Lad cremen boble 1 min., mens du fortsat pisker. Tag gryden af varmen, og smelt den hakkede hvide chokolade heri. Afkøl cremen.
  3. Pisk fløden til skum, og pisk den og cremen sammen. Brug evt. en hånd-mikser.
  4. Knus makronerne, og kom dem i dessertglas. Dryp med kirsebærvin, og læg lagvist frugtkompot og creme i glassene. Pynt til sidst med friske bær.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Byd familie og venner på en lækker middag og slut af med en skøn bærdessert.
Sådan gør du:
  1. Tænd og indstil ovnen på 125 gr.
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker, og pisk, til de bliver seje. Hak hasselnødderne mellemfint, og vend dem i æggehviderne sammen med kardemomme.
  3. Lav 8 “reder” af marengsmassen på bageplader med bagepapir. Bag dem i ca. 25 min. Sluk ovnen, og lad dem stå i ca. 30 min. Lad dem køle af på en rist.
  4. Skær jordbærrene i skiver, nip hindbær og evt. ribs. Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt portvin og nogle af bærrene i.
  5. Anret marengskagerne lige inden servering med bærflødeskum, og pynt med friske bær og evt. lidt mynte.
  6. Marengskagerne falder sammen og bliver lidt flade, når de bages.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Annonce