Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

3 små rugbrød med stor smag

Her får du opskrifter på lækre små rugbrød med masser af nødde- og frugtfyld. Spis dem, når du har lyst til en sund bid med god smag.

Rugbrødsboller med sesamfrø

Rugbrødssandwichboller

Små æblebrød

 

► SE OGSÅ: Tag en bid brød - 5 lækre opskrifter på nybagte brød

► SE OGSÅ: Bag med surdej - 3 lækre opskrifter

► SE OGSÅ: 3 skønne brødsnacks

Annonce

Bagværk
Kom frugt i brødet.
Små æblebrød
12 stk.
Små æblebrød
Dag 1:
1½ dl rugmel
5 g gær
Dag 3:
3 dl vand
Dag 4:
5 g gær
½ dl vand
20 g salt
½ dl vand
300 g hvedemel
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Dag 1: 1. Rør surdejen sammen, og kom den i et glas. Dæk med plastfilm, prik et par små huller i plasten. 2. Lad blandingen stå 2 dage ved køkkentemperatur. Den skal dufte syrligt.
  2. Dag 3: Rør surdejen med de øvrige ingredienser. Lad det trække tildækket med husholdningsplastfilm 24 timer. Prik et par huller i plasten.
  3. Dag 4: 1. Ælt dejen med vand, æble og hvedemel. Form 12 aflange små brød. Lad dem efterhæve tildækket 1 time. Pensl med sammenpisket æg, og drys med solsikkekerner. 2. Bag brødene ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 25 min.
Tips!
Du kan udskifte æblerne med revet gulerod.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Prøv disse små sunde rugbrød med stor smag, der er super gode i madkassen.
Rugbrødssandwichboller
6 stk.
Dag 1:
Surdej:
1½ dl rugmel
5 g gær
Dag 3:
3 dl vand
Dag 4:
5 g gær
½ dl vand
20 g salt
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Dag 3: Rør surdejen med de øvrige ingredienser. Lad det trække tildækket med husholdningsplastfilm 24 timer. Prik et par huller i plasten.
  2. Dag 4: Rør gæren ud i vandet. Rør ingredienserne fra dag 3 og 4 sammen. Dejen skal være lind. Har du en røremaskine, er det godt at røre dejen 5-10 min.
  3. Form aflange sandwichboller, og læg dem på bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket 1 times tid. Pensl bollerne med vand, og drys med grofthakkede græskarkerner. Bag bollerne ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 25 min.
Tips!
Du kan udskifte sirup med flydende honning og samtidig tilsætte 1 dl tørrede blåbær eller tranebær.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
En god og mættende morgenmadsbolle.
Rugbrødsboller med sesamfrø
15 stk.
Rugbrødsboller med sesamfrø
Dag 1:
Surdej:
1½ dl rugmel
5 g gær
Kernesurdej:
Dejen:
1¼ dl vand
100 g rosiner
100 g tranebær
15 g salt
Desuden:
Sådan gør du:
  1. Dag 1: 1. Rør surdejen sammen, og kom den i et glas. Dæk med plastfilm, prik et par små huller i plasten. 2. Lad blandingen stå 2 dage ved køkkentemperatur. Den skal dufte syrligt.
  2. Dag 3: Rør surdej, hørfrø, solsikkekerner, rugkerner og vand sammen. Lad det trække tildækket med husholdningsplastfilm 24 timer. Prik et par huller i plasten.
  3. 1. Rør kernesurdejsblandingen og vand sammen. Kom de øvrige ingredienser i. Rør, eller ælt dejen. Form 15 boller, som du vender i sesamfrø. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Pres dem lidt flade, de skal være 3-4 cm høje. Lad bollerne hæve tildækket 1 time. 2. Bag bollerne ved 200 gr. i ca. 25 min. på midterste ovnribbe.
Tips!
siden kan du fryse. Pak dem i en frysepose. De kan holde sig ca. 6 mdr. ved -18 gr.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce