Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

3 slags kødboller ud af én grundfars

Prøv at komme couscous i frikadellefarsen, det giver en god struktur, så frikadellerne er nemmere at forme og bedre holder faconen, og så fylder couscous oven i købet på en god måde og holder på fugtigheden i frikadellerne.

Annonce

Kød
Rør farsen grundigt, gerne med en håndmikser, det gør frikadellerne gode og saftige.
Sådan gør du:
  1. Kom couscous i en skål, hæld kogende bouillon over, og lad couscoussen absorbere bouillonen ca. 5 min. Rør kødet sammen med couscoussen, finthakket løg, mælk, æg, mel, salt og peber.
  2. Lad farsen hvile 1 time i køleskabet. Form farsen til frikadeller, og steg dem i fedtstof på en pande over jævn varme.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Form 6 flade bøffer af farsen, og steg dem på en pande i olie.
  2. Rist rugbrødet på panden eller på en brødrister. Smør brødet med Miracle Whip, og læg bøfferne på brødene.
  3. Steg æggene som spejlæg på panden, og læg dem over bøffen.
  4. Hak løget fint, skær cornichoner i små tern, og hak den skyllede og afdryppede persille. Bland det hele sammen i en skål, og fordel det over æggene. Krydr med salt og peber.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Bland grundfarsen med tomatpure, fintrevet hvidløg, koriander, spidskommen og karry. Form 10 aflange frikadeller, og steg dem på panden i olie. Stik frikadellerne på spyd.
  2. Skær tomaterne i kvarter, og fjern kernerne (kom dem i en si over en skål, så saften bevares). Skær tomatkødet i tern. Flæk agurken, og kom kernerne i sien sammen med tomatkerner. Skær agurken i små tern. Hak løget fint. Bland tomat, agurk og løg i en skål. Pisk limeskal og -saft, olie og saften fra tomat og agurk med hakket mynte, og hæld det over salsaen. Krydr med salt og peber.
  3. Spis de krydrede frikadeller med salsa og tyrkiske brød.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Bland farsen med groftrevet gulerod, persillerod og courgette. Hak forårsløg fint, og tilsæt det til farsen sammen med finthakket salvie, æg og salt. Rør farsen grundigt. Form frikadeller af farsen, og steg dem på en pande i olie.
  2. Skær salaten i mindre stykker, og bland den med soltørrede tomater, oregano og valnødder.
  3. Pisk dressingen sammen, og dryp det på salaten. Server frikadellerne med salat og kogte kartofler.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk