Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

3 skønne skærekager

De smager godt og er nemme at medbringe, så her får du lidt fornyelse til de gode skærekager.

Hindbær-marmorkage

Chokoladekage med orange

Citronkage med marcipan

 

► SE OGSÅ:  4 superpraktiske skærekager

► SE OGSÅ: 5 gode skærekager - vi aldrig bliver trætte af!

► SE OGSÅ: 5 lækre opskrifter på kager uden mel

Annonce

Skal kagen med ud af huset, så kan du bare undlade cremen.
Hindbær-marmorkage
10 personer
Hindbær-marmorkage
150 g sukker
3 æg
175 g hvedemel
¾ tsk. bagepulver
Hindbærcreme:
2 spsk. vand
100 g smør
150 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Rør smør og sukker sammen, gerne med en håndmixer. Kom æggene i et ad gangen. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver, og vend det i dejen. Tag halvdelen af dejen over i en anden skål, og rør moste hindbær i.
  2. Smør en bageform (ca. 1½ l). Kom først halvdelen af den lyse dej i formen, herover hindbærdej og til sidst resten af den lyse dej.
  3. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 1 time på anden nederste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere.
  4. Kog hindbær og vand op 2-3 min. i en gryde, og mos hindbærrene godt ud med en grydeske. Kom blandingen i en sigte, og pres så meget hindbærsaft ud som muligt. Brug bagsiden af en ske. Afkøl hindbærsaften. Pisk hindbærsaft, smør og flormelis sammen med en håndmixer, til det er cremet. Smør det på kagen.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk sukker og æg, til det er skummende. Bland hvedemel, kakao, bagepulver og chokolade, og vend det i sukker og æg. Rør yoghurt i. Pisk smørret i.
  2. Kom dejen i en smurt form 1½ l. Her har vi brugt en skorstensform, men du kan også bruge en brødform. Bag kagen ca. 1 time ved 175 gr. på andennederste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere.
  3. Smelt chokolade og vand sammen over vandbad eller i mikroovn. Lad det køle lidt af. Rør chokolade, smør og flormelis sammen til en jævn og tyk glasur. Smør det på kagens top i et lidt tykt lag. Pynt evt. med appelsinskal.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Rør smørret med sukker. Kom vaniljesukker, marcipan, citronsaft og -skal i.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver, og vend det i sammen med mælk.
  3. Fordel dejen i en springform 22 cm i diameter foret med bagepapir. Bag kagen ca. 1 time ved 175 gr. på anden nederste ovnribbe. Stik et spid i kagen, hvis der hænger ubagt dej på, skal den bages lidt længere.
  4. Sigt flormelis over ved servering, og pynt evt. med citronskal.
Tips!
Du kan også udrøre en glasur af 3 dl flormelis med 2-3 spsk. citronsaft og smøre det på kagen.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk