Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

3 nybagte lækkerier

Nemme kager, der passer til det fredelige køkkenliv i sommerhuset. Og til familiens lyst til noget, der er sødt, hurtigt og herligt.

Citronmuffins

Skovsvampe

Sommerbærkage

 

► SE OGSÅ: Hjerteformede lækkerier: 3 romantiske desserter

► SE OGSÅ: 7 lyserøde lækkerier

► SE OGSÅ: Fristende pandekager - 3 skønne opskrifter

Annonce

Bagværk
Muffins er evigt populære, ikke mindst fordi man kan have dem med i hånden, når man løber ud og leger videre.
Sådan gør du:
  1. Rør smør og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og derefter citronsaft, mel og citronskal. Rør hurtigt dejen sammen, fyld den i muffinsforme, og bag dem ved 180 gr. i 20-25 min.
  2. Vil du have glasur, røres citronsaft og flormelis sammen til en meget tyk glasur. Kagerne pyntes med glasuren og evt. lidt sukkerpynt.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Karen Hare

Bagværk
Lidt sjovt skal det være, og marengsdej er både billig og taknemmelig at arbejde med.
Skovsvampe
Ca. 20 svampe
100 g sukker
Til svampe:
Sådan gør du:
  1. Pisk hviderne let, tilsæt 2 spsk. af sukkeret, og pisk videre, til skummet er fast. Vend resten af sukkeret i, og fyld dejen i en plast- eller sprøjtepose.
  2. Læg bagepapir på pladen og sprøjt forsigtigt 20 stk. 3-4 cm høje små lodrette stokke. Sprøjt derefter 20 små hatte ved at holde sprøjteposen lodret ligesom før, men nu holdes den i samme position, så dejen danner en lille kage i stedet for at blive trukket opad som en stok. Sigt lidt kakao over hattene.
  3. Stil forsigtigt pladen i ovnen og bag kagerne ved 100 gr. i ca. 1 time. Når de slipper bagepapiret, er de færdige. Skær spidsen af stokkene, sprøjt en dråbe smeltet chokolade på snitfladen, og sæt en hat på hver stok.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Karen Hare

Bagværk
Bunden er nem og hurtig, cremen er såmænd bare økologisk flødeskum med lidt vanilje, og ovenpå drysser du håndfulde af de bær, du kan komme i nærheden af.
Sommerbærkager
Ca. 10 kager
1 æg
40 g sukker
1 tsk. vand
3 spsk. mel
1 spsk. kakao
Fyld og pynt:
Sådan gør du:
  1. Hvis bærrene hører til de syrlige, er det en god ide at drysse dem med sukker en times tid, inden de skal bruges. Gør en 22 cm form (eller en tilsvarende lille bradepande) med løs bund klar: Smør den med smør, og dæk bunden med bagepapir. Tænd ovnen på 210 gr.
  2. Pisk æg, sukker og vand meget hvidt og luftigt. Sigt mel, kakao og bagepulver i æggemassen, bland forsigtigt, og bred dejen helt jævnt ud i formen, den flyder ikke ud af sig selv under bagningen. Bag kagen 6-8 min – mærk med en pegefinger, om den er fast.
  3. Efter 5-8 min. løsnes kagen og køles helt af. Den kolde kagebund skæres i portionsstykker, der dækkes med flødeskum, der er smagt 84 Hendes Verden nr. 29/2006 til med vaniljesukker og pyntes med bær.
Tips!
Man kunne også bruge en færdigkøbt lagkagebund, hvis bærplukningen har taget alle kræfterne.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Karen Hare
Annonce