Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

3 nemme risotto

Risotto er en nord italiensk specialitet, som skal have en cremet konsistens, samtidig med at ris kornenebevarer en lille hård kerne i midten. Her er 3 nemme opskrifter på risotto:

Risotto med kylling

Risotto med courgette og parmaskinke

Risotto med champignon og æbler

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skær løget i små tern. Steg løg og ris i en stor gryde i gyldent smør ca. 1 min. Kom tomater skåret i små tern uden saft og kerner i.
  2. Tilsæt en suppeskefuld kogende bouillon ad gangen. Rør rundt, så risen ikke brænder på. Tilsæt først den næste skefuld bouillon, når den forrige er opsuget.
  3. Kog risottoen ca. 25 min. i alt, fra du begynder med at hælde bouillon på.
  4. Kom det kogte kyllingekød skåret i tern i risottoen, varm det igennem et par min. under omrøring.
  5. Rør parmesan og persille i. Kom risottoen i dybe tallerkner. Pynt med tomatbåde, basilikum og høvlede parmesanflager.
Tips!
Du kan også skære kyllingebrystfilet i tern. Steg det i olie på en pande, til det er gyldent og gennemstegt. Krydr med salt og peber. Fordel det over den færdige risotto.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær courgetten i 1 x 1 cm’s tern. Skær løgene i små tern. Svits courgette, løg og ris i olie i en gryde, til det er klart ca. 1-2 min. Tilsæt en suppeskefuld kogende bouillon ad gangen. Rør rundt, så risen ikke brænder på. Tilsæt først den næste skefuld bouillon, når den forrige er opsuget.
  2. Kog risottoen ca. 25 min. i alt, fra du begynder med at hælde bouillon på.
  3. Rør parmesan og fløde i risottoen. Smag til med salt og peber. Fordel parmaskinken over risottoen, og pynt med parmesan og persille.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Rens champignonerne, og skær dem i kvarter. Svits champignonerne i smør i en stor gryde. Tag 4 spsk. af svampene op, og gem dem. Kom løg i små tern og ris i gryden, og svits 1 min. Kom vinen i, og kog op. Tilsæt 1 suppeskefuld kogende bouillon ad gangen. Rør rundt, så risen ikke brænder på. Tilsæt først den næste skefuld bouillon, når den forrige er opsuget.
  2. Kog risottoen 25 min. i alt, fra du begynder med at hælde bouillon på.
  3. Skær æblet i tynde både, og steg dem gyldne på en pande i olivenolie.
  4. Rør parmesan i risottoen, og smag til med salt og peber. Fordel æblebåde samt de svampe, der var taget fra, over risottoen. Pynt med friskrevet parmesan og basilikumblade.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge