Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

3 lækre snegle

Kanelsneglen har mange smagfulde slægtninge, prøv snacksneglen, der er god til en kold øl, sneglebassen til kaffen eller pizzasneglen, der er lækker i madpakken.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i vand, og tilsæt lidt mel og salt. Kom efterhånden mere mel i, rør og ælt, til alt melet er brugt. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord.
  2. Læg dejen tilbage i skålen, og lad den hæve tildækket et lunt sted i 1-1½ time.
  3. Rul dejen ud til en flad dej. Riv mozzarella i mindre stykker, og fordel osten over dejen sammen med hakkede tomater og hakkede oliven uden sten. Drys oregano, rosmarin og salt over. Dryp med olie, og rul dejen sammen.
  4. Skær dejrullen i ca. 2 cm tykke skiver, og læg dem i 2 springforme med bagepapir.
  5. Lad pizzasneglene hæve i ca. 20 min. Bag sneglene ved 225 gr. i ca. 17 min.
Tips!
Gnid evt. også dejen med et fed fintrevet hvidløg, og tilsæt skinke.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Rul dejen ud på et meldrysset bord.
  2. Spred flødeosten i et jævnt lag på dejen. Drys med rosmarin, parmesan og salt.
  3. Rul dejen sammen på den lange led, og skær ca. 7 mm tykke skiver. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir.
  4. Bag sneglene ved 180 gr. i ca. 6 min., eller til de er sprøde og lysebrune.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

BagværkSøde sager og drikke
Kanelsneglen har mange smagfulde slægtninge, sneglebassen til kaffen.
Sneglebasser med remonce
20 stk.
Dej:
25 g gær
2½ dl sødmælk
600 g hvedemel
100 g smør
Remonce:
150 g marcipan
Glasur:
Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i vand, og tilsæt mælken. Smuldr mel og smør sammen, til der ikke er flere klumper. Tilsæt salt og sukker. Tilsæt melblandingen til mælkeblandingen, og ælt dejen hurtigt igennem på et meldrysset bord. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  2. Riv marcipanen, og rør det sammen med smør, farin, vaniljesukker og æble.
  3. Rul dejen ud til ca. 25 x 40 cm. Spred remoncen ud over dejen i et jævnt lag. Rul dejen sammen på den lange led, og skær snegle i 1½-2 cm tykke skiver af dejen. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 10 min.
  4. Bag sneglene ved 200 gr. i ca. 8 min. Lad dem afkøle.
  5. Rør glasuren sammen, og kom lidt glasur på hver snegl.
Tips!
Læg gerne dejrullen i fryseren pakket ind i bagepapir, så den er klar til brug, og skær af rullen mens den er frossen, så har du snegle i en fart.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri