Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

3 kager 'The American Way'

Amerikanerne kan noget med kager, og der må gerne være godt med fyld. Det er kagehimmelen, hvis du har en sød tand.

Peanutbutter cookies

Chokoladekage med skumfiduser og pecannødder

Blueberry pie

 

► SE OGSÅ: Ugens lækkeri: Brombær-æble-pie

► SE OGSÅ: 3 store og små chokoladesager

► SE OGSÅ: Sprøde cookies

Annonce

Bagværk
Lækre amerikanske peanutbutter cookies.
Sådan gør du:
  1. Rør smørret med sukker og sirup, til det er luftigt. Rør et æg i ad gangen. Kom peanutbutter, hvedemel, natron og vaniljeessens i. Rør ca. 2 min. Vend peanuts og chokolade i.
  2. Sæt 2 spsk. dej til hver kage i toppe med god afstand mellem kagerne. Du får ca. 4 plader i alt. Pres toppene lidt flade til en højde på 2 cm.
  3. Bag kagerne ved 175 gr. i 12-15 min. på midterste ovnribbe.
  4. Afkøl kagerne, og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse.
Tips!
Der skal være god afstand mellem kagerne på pladen, da dejen flyder ud under bagningen.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Prøv denne amerikanske chokoladekage med skumfiduser og pecannødder.
Chokoladekage med skumfiduser og pecannødder
15 personer
Chokoladekage med skumfiduser og pecannødder
300 g sukker
4 spsk. kakao
2 æg
300 g hvedemel
1½ tsk. natron
Glasur:
100 g smør
3 spsk. kakaopulver
1 dl vand
400 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Kom sukker, smør og kakao i en gryde, og smelt det sammen. Tag gryden fra varmen, og afkøl blandingen 5 min. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel, natron og skumfiduser i tern. Rør det i dejen sammen med vaniljeessens og kærnemælk.
  2. Hæld dejen i en bradepande (ca. 25 x 35 cm) foret med bagepapir. Bag kagen ca. 40 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et træspid i kagen, hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt længere. Afkøl kagen.
  3. Smelt smør, kakao og vand i en gryde. Afkøl blandingen, til den er lunken, og rør flormelis og evt. vaniljeessens i. Fordel det over kagen, og drys med pecannødder.
Tips!
Du kan også komme 100 g grofthakket mørk chokolade i dejen i stedet for skumfiduser.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Nem opskrift på blueberry pie eller blåbærtærte på dansk.
Blueberry pie
8 personer
Blueberry pie
Tærtedej:
200 g smør
½ tsk. fint salt
300 g hvedemel
ca. 1 dl vand
Fyld:
300 g blåbær
2 spsk. citronsaft
175 g sukker
25 g smør
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i salt og hvedemel. Saml dejen med vandet. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Udrul lidt mere end halvdelen af dejen, og for en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter) hermed.
  2. Kom skyllede og afdryppede blåbær i en skål. Vend citronsaft, sukker og hvedemel i, og fordel det i tærtebunden. Fordel smørklatter af de 25 g smør over. Udrul resten af dejen, og læg det over tærten som låg. Saml kanterne. Snit nogle huller i dejen.
  3. Bag pien ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Server kagen lun eller afkølet med flødeskum til.
Tips!
En slip-let-tærteform med løs bund gør det nemt at løsne pien og skære pæne stykker.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce