Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

3 herlige hindbæropskrifter

Hindbær er skønne i desserter og bagværk. Vi har samlet vores 3 bedste opskrifter med det lille, lækre bær i denne kogebog. Velbekomme!

Annonce

Søde sager og drikke
Smag på oldemors budding, den er blød og cremet.
Sådan gør du:
  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld mælken i en gryde, og tilsæt vaniljekorn og den flækkede stang. Varm forsigtigt mælken op.
  2. Læg husblas i koldt vand ca. 5 min.
  3. Pisk imens de pasteuriserede æggeblommer og sukker, til de er helt lyse og cremede. Pisk den varme mælk i. Hæld blandingen tilbage i gryden, og rør grundigt, mens cremen varmes forsigtig op. Fjern gryden fra varmen idet, mælken bliver cremet.
  4. Opløs husblas i cremen, mens den er varm.
  5. Pisk hindbær, sukker og pasteuriserede æggehvider sammen med håndmikser, til det er cremet i ca. 4 min. på høj effekt. Vend hindbærcremen i den afkølede kagecreme. Fold forsigtigt cremen sammen til en ensartet struktur.
  6. Fordel massen i portionsforme, hvis du har dem ellers brug en isform. Pensel den først med koldt vand, og drys med sukker. Lad buddingen hvile i køleskabet i mindst 2 timer.
  7. Kom hindbær og sukker i en skål, og mos det sammen med en gaffel. Flæk vaniljen, og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn til hindbærsaucen sammen med citronsaft.
  8. Vend hindbærbuddingerne ud på tallerkner, og hæld hindbærsaucen omkring. Pynt med flødeskum, marengskys og mynteblade.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Susanne Engelstofte Rasmussen

Småretter, snacks & tilbehørBagværkSøde sager og drikke
De danske hindbær er bare de bedste. Nyd dem, som de er, brug dem i desserter, eller sylt dem til herligt syltetøj.
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt hjortetakssalt, æggeblom-mer og flormelis. Saml dejen, og pak den ind i plastfilm. Lad den hvi-le 30 min. i køleskab. Del dejen i 2, og rul hvert stykke ud til en rek-tangel (10 cm bred og 35 cm lang), dejen skal være ca. ½ cm tyk. Læg den ene dejplade over på en plade med bagepapir. Fordel hind-bærmarmeladen over, og læg den anden dejplade over.
  2. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe. Skær kagen i 7 cm brede snitter, som evt. kan halveres.
  3. Rør flormelis og vand sammen til glasur, og smør den på snitterne, mens de stadig er varme. Drys med kagekrymmel, og lad kagerne køle af inden servering.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Nu er det snart sol og sommer i Danmark, og så er det skønt med en sød, luftig dessert, der matcher sommerstemningen, og chokolade går man jo som bekendt aldrig galt i byen med.
Sådan gør du:
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt.
  2. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, og afkøl chokoladen lidt. Rør chokoladen i æggemassen sammen med appelsinskallen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i det vand, der følger med i mikroovn eller over vandbad. Kom appelsinsaften i, og rør blandingen i chokolademassen.
  3. Pisk fløden til skum, og vend skummet i chokolademassen. Fordel moussen i portionsglas, og lad det stivne i køleskab ca. 4 timer.
  4. Kog hindbær og sukker op i en gryde sammen med citronsaft ca. 5 min. Pres saften gennem en sigte. Server saucen til moussen. Hæld hindbærsaucen over moussen inden servering.
Tips!
Du kan bruge både friske og frosne hindbær til denne sauce.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri