Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

3 gode madbrød

Der er altid afsætning på friskbagt brød, og disse lækre varianter kan du både nyde til maden og komme pålæg på.

 

Du får det bedste brød ved at:

  • Ælte dejen grundigt. Sigt lidt mel over dejen hvis den klistre, og arbejd med let hånd.
  • Tilsætte den sidste fjerdedel af melet lidt efter lidt, så du kan vurdere, hvor meget der er brug for. En stiv dej har svært ved at hæve luftigt op.
  • Lade dejen hæve helt færdig. Den skal føles næsten lige så blød som skum, inden brødet sættes i ovnen.
Annonce

Småretter, snacks & tilbehørBagværk
Bag et skønt durumbrød, og drys med sesamfrø. Du kan sagtens bruge de lyse sesamfrø, hvis du ikke kan skaffe den sorte variant.
Sådan gør du:
  1. Kog mælken op, tag den fra varmen, og rør durummel i under omrøring. Lad blandingen køle af, til den er fingervarm. Tilsæt smuldret gær, salt, olie og mel, og ælt dejen omhyggeligt. 100 tag er ikke for meget!
  2. Form dejen til et langt, tyndt brød, og læg det på pladen. Pensl med mælk og drys med sesamfrø. Klip dybe snit ned gennem dejen, og træk ”skiverne” skiftevis til den ene og den anden side. Lad brødet efterhæve ca. 30 min., og bag det ved 210 gr. i ca. 25 min.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskirft: Karen Hare

Småretter, snacks & tilbehørBagværk
Perfekte til at flække og lægge sammen med ost, grønt eller andet pålæg.
Små flutes
(ca. 6 stk)
2 dl vand
1 æg
¼ pk. gær
1 tsk. salt
Sådan gør du:
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opksrift: Bente Nissen

Småretter, snacks & tilbehørBagværk
Lidt rugmel i dejen giver ekstra smag og saftighed til dette store, flotte brød.
Yoghurtbrød med kerner
(1 stk.)
2 dl yoghurt
2 dl mælk
25 g gær
2 tsk. salt
100 g rugmel
ca. 300 g mel
2-3 spsk. 5-kornsblanding
Sådan gør du:
  1. Bland yoghurt, mælk, gær, salt, 5-kornsblanding og rugmel i en skål. Tilsæt 200 g mel, og pisk blandingen jævn. Lad den hæve ca. 45 min.
  2. Tilsæt resten af melet, og ælt dejen færdig. Drys 5-kornsblanding på et ark bagepapir, og vend dejen ud på papiret. Klap den ud i ca. 2 cm’s tykkelse, og tril den sammen. Læg den til efterhævning lunt og tildækket i ca. 30 min.
  3. Rids brødet dybt på langs i den ene side, stil det højt i en 210 gr. varm ovn, og bag det ca. 30 min.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskirft: Karen Hare
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri