Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

3 gode gæstekager

Inviter familien på eftermiddagskaffe og kage eller gode venner på lidt lækkerier til aftenkaffen, her får du tre søde bud på kager, der med garanti vækker jubel.  

Annonce

Bagværk
Opskriften her stammer fra en god konditor i Firenze, der serverede herligheden med en frisk frugtsalat til.
Firenzelinse
1 stk.
65 g mandler
175 g smør
250 g mel
1 æg
Creme:
4 dl mælk
150 g sukker
40 g maizena
Pynt:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Hak eller blend mandlerne. Smuldr smør og mel, bland det med mandlerne, flormelis, vaniljesukker og salt, og saml dejen med et æg. Læg dejen på køl i mindst 1 time eller til næste dag.
  2. kog langsomt mælken op sammen med vaniljekorn og den flækkede vaniljestang. Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret. Rør maizena i æggesnapsen, og rør derefter mælken i massen i en tynd stråle. kog hurtigt cremen op under kraftig piskning, og køl den derefter helt af. Rør den igennem fra tid til anden, så den ikke trækker skind.
  3. Lad dejen hvile 10 min. uden for køleskabet. Rul lidt over halvdelen ud, og læg den i en kageform (22 cm i diameter). Rul resten af dejen ud i en form, der passer som låg til kagen.
  4. Fyld bunden med den kolde creme, og læg dejlåget på plads ved hjælp af et grydelåg eller lign. klem dejen omhyggeligt fast hele vejen rundt. Bag kagen ved 175 gr. i 50 min. Lad den køle noget af, inden du forsigtigt vender den ud af formen og køler den helt af. drys med flormelis, og pynt med lidt frisk frugt inden serveringen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Bland gær og lunet mælk. Pisk æg, sukker og salt sammen, og rør det i gærvæsken. tilsæt mel, og rør dejen sammen med håndmikseren. tilsæt blødt smør i små klumper under omrøring. Lad dejen hvile 15 min. et lunt sted. Fyld den i 4 velsmurte muffinforme med en ske.
  2. Lad dejen hæve endnu ½ time, og bag babaerne ved 200 gr. i 15-20 min. Vend dem ud, og lad dem køle lidt af.
  3. kog vand og sukker sammen med limeskal, og køl af. tilsæt rom og svesker, og lad sveskerne trække i romlagen i en times tid. tag dem op, og hæld lagen over bagværket, til det er gennemfugtet. kasser limeskallen, men gem resten af lagen til servering. dryp 2 tsk. rom over hver portion, og server med svesker og resten af lagen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker til stabilt, lyst skum. Bland de tørre ingredienser, og vend dem i skummet. Bred dejen ud i en smurt springform (22 cm i diameter) med papir i bunden. Bag kagen ved 225 gr. i ca. 15 min. Lad den hvile 10 min., inden du tager den ud af formen og køler den af.
  2. Pisk fløden til skum. Smag til med portvin, og rør forsigtigt endnu et øjeblik. Læg den kolde bund på et kagefad, dryp med portvin, og top fløden op på bunden.
  3. Form marcipanen til en flad bold, sigt lidt flormelis ud på bordet, og dæk med et ark bagepapir. Rul marcipanen tyndt ud, og læg den over fyldet. Sigt kakao ud over marcipanen, og server straks.
Tips!
Bunden kan bages og dryppes med portvin dagen før, ligesom marcipanen kan rulles ud og rulles sammen ved hjælp af bagepapir, så den er nem at påføre kagen lige inden servering. Husk at opbevare marcipanen i en plasticpose indtil brug.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk