Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

3 dejlige opskrifter på frikadeller

Frikadeller bliver vi aldrig trætte af, så her kommer 3 dejlige opskrifter:

Frikadeller med spidskålsdolmere

Frikadeller med vitaminer

Dejlige græske frikadeller og tzatziki

 

► SE OGSÅ: 3 slags kødboller ud af én grundfars

 

► SE OGSÅ: 3 nemme med pitabrød

 

► SE OGSÅ: 3 nemme med kylling

Annonce
Sådan gør du:
  1. Kog kålbladene møre i letsaltet vand 2-3 min., og lad dem dryppe af. Skær det groveste af midterribben af bladene. Rør alle ingredienserne til farsen sammen. Læg en skefuld fars på hvert blad, og fold siderne på bladet ind over farsen. Rul herefter bladene sammen om Frikadeller med spidskålsdolmere fyldet til små ruller, og snør dem med kødsnor.
  2. Læg kåldolmerne i en gryde, og hæld kogende bouillon over. Læg låg over, og lad kåldolmerne snurre ca. 40 min. Tag kåldolmerne op, og lad dem dryppe af.
  3. Vil du give kåldolmerne et lille twist, kan du smelte lidt sukker på en stålpande, til det er gyldent. Kom lidt smør i, og steg dolmerne i sukkermassen et par min. Oplev, hvordan den søde karamelliserede smag klæder den milde kål.
  4. Sommersalat (4 pers.)
  5. Rør rygeost og cremefraiche sammen. Skær radiserne i skiver og agurken samt kartoflerne i tern. Vend grønsager og kartofler i rygeostblandingen. Krydr med salt og peber, og pynt til slut med purløg.
  6. Server rygeosten sammen med ristet rugbrød. Her har vi udstukket små hjerter af rugbrødsskiver og ristet dem i ovnen.
Tips!
Prøv at servere disse små dolmere som en slags tapas sammen med små frikadeller og sommersalat med nye kartofler og blomkål. Så er hverdagsmad lige pludselig blevet til delikat gæstemad.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Bland farsen med groftrevet gulerod, persillerod og courgette. Hak forårsløg fint, og tilsæt det til farsen sammen med finthakket salvie, æg og salt. Rør farsen grundigt. Form frikadeller af farsen, og steg dem på en pande i olie.
  2. Skær salaten i mindre stykker, og bland den med soltørrede tomater, oregano og valnødder.
  3. Pisk dressingen sammen, og dryp det på salaten. Server frikadellerne med salat og kogte kartofler.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Rør kødet med salt. Udblød brødet i mælken, og rør det i farsen sammen med de øvrige ingredienser.
  2. Lad farsen hvile i køleskabet ca. 30 min. Steg farsen til ikke for store frikadeller.
  3. Riv agurken på råkostjernet, og drys den med salt. Kom agurken i en sigte, og lad den trække 10 min. Pres væsken ud med bagsiden af en ske.
  4. Rør agurken i yoghurten sammen med hvidløg. Smag til med salt og peber.
Tips!
Prøv også den lækre tzatziki til forskellige grillretter.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk