Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

3 dejlige desserter med marengs

Marengs, is og bær er lig med sommer, sol og ferie. Her får du 3 dejlige dessertopskrifter med marengs.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviden let, tilsæt 1 tsk. sukker, og pisk den helt stiv. Vend resten af sukkeret i skummet sammen med kaffen – den skal være kølet helt af, og bland det hurtigt. sæt dejen på bagepapir i ca. 15 små toppe, og bag dem lette og tørre ved 125 gr. I ca. 1 time. dette kan gøres mange dage inden, de skal bruges.
  2. Kog langsomt fløden op med appelsinskal og kaffe. hæld den kogende fløde over chokoladen, og rør, til den er opløst. Rør saucen igennem, mens den køler helt af. fjern appelsinskallen inden servering.
  3. Anret marengs, is og chokoladesauce sammen.
Tips!
Prøv at lune mokkachokoladesaucen i mikroovn lige inden servering.
Velbekomme!

Bagværk
Byd familie og venner på en lækker middag og slut af med en skøn bærdessert.
Sådan gør du:
  1. Tænd og indstil ovnen på 125 gr.
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker, og pisk, til de bliver seje. Hak hasselnødderne mellemfint, og vend dem i æggehviderne sammen med kardemomme.
  3. Lav 8 “reder” af marengsmassen på bageplader med bagepapir. Bag dem i ca. 25 min. Sluk ovnen, og lad dem stå i ca. 30 min. Lad dem køle af på en rist.
  4. Skær jordbærrene i skiver, nip hindbær og evt. ribs. Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt portvin og nogle af bærrene i.
  5. Anret marengskagerne lige inden servering med bærflødeskum, og pynt med friske bær og evt. lidt mynte.
  6. Marengskagerne falder sammen og bliver lidt flade, når de bages.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Søde sager og drikke
Desserten er nem, men den skal planlægges, da rosinerne helst skal ligge og trække i rommen. Til gengæld kan du lave marengs klar dagen før.
Sådan gør du:
  1. Læg rosiner i rom i et glas med låg.. Lad dem trække mindst natten over.
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret, og pisk til marengsen er blank og lidt sej. Tilsæt eddike og pisk igen til massen er blank og sej.
  3. Læg 8 store skefulde dej på en bageplade med bagepapir, og drys mandelsplinterne på. Stil pladen i en 100 gr. varm ovn, og bag dem ca. 1 time med ovndøren lidt åben (sæt en ting i klemme). De skal være tørre og kunne slippe bagepapiret.
  4. Læg marengs på en rist, og lad dem blive helt afkølede.
  5. Pisk fløden til skum, og rør flormelis i. Vend rosinerne i og fordel flødeskummet på marengsene. Høvl chokoladen med en kartoffelskræller og drys den på. Pynt med mynteblade
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Susanne Engelstofte Rasmussen
Annonce