Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

2 lækre vildtopskrifter

Det er sæson for vildt, hvis du ikke lige har en jæger i familien, har mange supermarkeder vildtkød på frost.

Dyreryg med rodfrugter og mos

Tyttebær-pære-syltetøj

Vildtgryde med svampe

Annonce
Sådan gør du:
  1. Afpuds kødet for de groveste sener. Krydr kødet med knuste enebær, timian og evt. hvidløg. Drys med salt og peber. Læg stegen i et ovnfast fad eller en bradepande. Fordel skiver af smør over kødet. Kom løgbåde, rødvin og bouillon i bunden af fadet. Steg kødet 1¼ time ved 180 gr. på midterste ovnribbe. Efter 1 time hældes skyen fra. Si skyen over i en gryde. Kom fløden i, og kog op. Rør mel rystet jævnt med vand i. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag til med salt, peber og gele. Farv evt. saucen med lidt kulør.
  2. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stænger. Vend dem med olie, salt og peber, og kom dem i et ovnfast fad. Steg dem i ovnen sammen med kødet, de skal have ca. 50 min.
  3. Skræl kartofler og selleri, og skær dem i små tern. Kog ternene i vand ca. 30 min. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne og sellerien med mælk og smør. Smag til med salt og peber. Kom mosen i et smurt ovnfast fad, og drys nødder og ost over. Gratiner mosen i ovnen på midterste ovnribbe ved 225 gr. ca. 15 min., til overfladen er gylden.
Tips!
Stegetip Du kan også stege en dyrefilet uden ben på ca. 600 g. Her bruner du fileten i smør på en pande. Læg den i et smurt ovnfast fad, og krydr den. Kog løg, vin og vand op, og hæld det ved. Steg kødet ca. 40 min. ved 180 gr.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehørSøde sager og drikke
Tyttebærsyltetøj smager rigtig godt til vildt. Hvis du ikke kan få fat i friske tyttebær, så kan frosne bruges. Alternativt kan du bruge tranebær.
Tyttebær-pære-syltetøj
2-3 glas
300 g tyttebær
200 g pærer
½ kg sukker
Sådan gør du:
  1. Skyl og rens tyttebærrene. Skræl pærerne, og skær dem i både. Fjern kernehuset. Kog tyttebær, pærebåde og citronsaft langsomt op. Lad det simre ca. 10 min. under låg, til pærerne er næsten møre. Drys sukkeret over, og lad det simre yderligere 10 min. uden låg.
  2. Kom syltetøjet på rengjorde, skoldede glas. Luk til. Opbevarer dem mørkt og køligt, gerne i køleskab.
Tips!
Bruger du frosne bær, skal syltetøjet tilsættes geleringsmiddel, f.eks. rød melatin. Følg anvisningen på emballagen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Kød
Det er sæson for vildt, hvis du ikke lige har en jæger i familien har mange supermarkeder vildtkød på frost.
Sådan gør du:
  1. Afpuds kødet for de groveste sener. Krydr kødet med knuste enebær, timian og evt. hvidløg. Drys med salt og peber. Læg stegen i et ovnfast fad eller en bradepande. Fordel skiver af smør over kødet. Kom løgbåde, rødvin og bouillon i bunden af fadet. Steg kødet 1¼ time ved 180 gr. på midterste ovnribbe. Efter 1 time hældes skyen fra. Si skyen over i en gryde. Kom fløden i, og kog op. Rør mel rystet jævnt med vand i. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag til med salt, peber og gele. Farv evt. saucen med lidt kulør.
  2. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stænger. Vend dem med olie, salt og peber, og kom dem i et ovnfast fad. Steg dem i ovnen sammen med kødet, de skal have ca. 50 min.
  3. Skræl kartofler og selleri, og skær dem i små tern. Kog ternene i vand ca. 30 min. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne og selleri med mælk og smør. Smag til med salt og peber. Kom mosen i et smurt ovnfast fad, og drys nødder og ost over. Gratiner mosen i ovnen på midterste ovnribbe ved 225 gr. ca. 15 min., til overfladen er gylden.
Tips!
Du kan også stege en dyrefilet uden ben på ca. 600 g. Her bruner du fileten i smør på en pande. Læg den i et smurt ovnfast fad, og krydr den. Kog løg, vin og vand op, og hæld det ved. Steg kødet ca. 40 min. ved 180 gr.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk