Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

2 klassiske kagefavoritter med frø og kerner

Vi har taget to af vores kagefavoritter og givet dem et sundt tvist med lækre kerner.

Chokoladekage med jordnøddemarengs

Gulerodskage med birkes

 

► SE OGSÅ: 3 delikate doughnuts

► SE OGSÅ: 2 dejlige lag på lag kager

► SE OGSÅ: Ugens lækkeri: Gateau Marcel

Annonce

Bagværk
Chokoladekagen har vi her givet et tvist med jordnøddemarengs.
Chokoladekage med jordnøddemarengs
8-10 stykker
Chokoladekage med jordnøddemarengs
Bund:
1½ dl sukker
¾ dl mælk
1¾ dl hvedemel
2 spsk. kakao
1½ tsk. vaniljesukker
1½ tsk. bagepulver
Marengs:
1½ dl sukker
Sådan gør du:
  1. Forvarm ovnen til 175 gr. Smør en rund springform (24 cm i diameter), og drys den med rasp.
  2. Pisk smør og sukker sammen. Pisk æggeblommerne i, en ad gangen og derefter mælken.
  3. Bland mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver, og sigt det i dejen under omrøring. Fordel dejen i formen.
  4. Pisk æggehviderne til fast skum. Tilsæt sukker, og fortsæt med at piske, til massen bliver fast. Hak jordnødderne, og fold dem i massen sammen med solsikkefrø. Spred marengsen ud over dejen i formen.
  5. Bag kagen nederst i ovnen i ca. 35 min. Lad den køle lidt af, før du vender den ud.
Tips!
Drys evt. kagen med lidt kakao inden servering
Velbekomme!
Foto: Ove Lindfors/Linnea Press / Opskrift: Caroline Hofberg

Bagværk
Gulerodskage bliver vi aldrig trætte af...
Sådan gør du:
  1. Bland mælk og birkes i en gryde. Varm mælken op til kogepunktet, og lad det køle af. Forvarm ovnen til 175 gr. Smør en rund springform (24 cm i diameter), og drys den med rasp.
  2. Pisk æg og sukker luftigt. Rør gulerod, olie og appelsinskal i.
  3. Bland mel, salt, natron og bagepulver. Rør det i dejen sammen med mælken.
  4. Hæld dejen i formen, og bag kagen nederst i ovnen ca. 1¼ time. Prøv med et træspyd, om kagen er færdig.
  5. Rør ingredienserne til glasuren sammen, og fordel glasuren over den kolde kage. Drys med græskarkerner og birkes.
Velbekomme!
Foto: Ove Lindfors/Linnea Press / Opskrift: Caroline Hofberg
Annonce

Hendes Verden i denne uge