Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

10 lækre hjemmebagte medaljer

Du fortjener er medalje! Her her vi brugt de velkendte medaljer som udgangspunkt for en række søde kager, som du selv kan bage:

Jordbær-medaljer

Nøddemedaljer med ananas og flødeskum

Strawberrydream-medaljer

White mocha

Green star-medaljer

Chokolade-ingefærmedaljer

Mangosorbetmedaljer

Medalje med pære og marcipan

Medaljer

Medaljer med nougatcreme

 

► SE OGSÅ: 3 nybagte lækkerier

 

► SE OGSÅ: 7 søde pandekager

Annonce

Bagværk
Disse medaljer er fyldt med creme og jordbær, men alle mulige andre former for frugt kan bruges i stedet.
Sådan gør du:
  1. Mel, smør, flormelis, vaniljesukker og æg køres sammen i foodprocessoren. Dejen samles med hænderne og hviler mindst en time, men gerne fra dag til dag.
  2. Jordbærrene snittes og drysses med sukker. Lad dem trække, mens dejen hviler.
  3. Dejen rulles ud i 2-3 mm tykkelse, stikkes ud, prikkes og lægges på pladen. Kagerne bages ved 200 gr. i 6-7 min., eller til kanten er gylden, og køles af.
  4. Fløden piskes stiv og blandes med kagecremen. Den færdige creme sprøjtes ud i kanten af halvdelen af kagerne. De afdryppede jordbær lægges i midten. Kagerne lægges sammen og pyntes med et drys flormelis, friske jordbær samt citronmelisse.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Pisk flormelis og æggehvide grundigt sammen, til det lige bliver stift. Tilsæt smør lidt ad gangen, og pisk godt mellem hver ny smørtilsætning. Vend nødder i.
  2. Læg med stort mellemrum spiseskefulde af dej på bageplader med bagepapir (der skal blive ca. 18 kager). Smør dejen lidt ud i små cirkler. De flyder meget ud i ovnen, så der er kun plads til 6 pr. bageplade.
  3. Bag kagerne ved 150 gr. i ca. 15 min., eller til de er gyldne.
  4. Skær ananas i små tern. Pisk fløden til skum. Fordel ananas og flødeskum mellem kagerne, så du har medaljer med tre kager.
  5. Pynt til sidst med smeltet chokolade og mynteblade.
Velbekomme!
Opskrifter: Susanne Engelstoft Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Sådan gør du:
  1. Mørdej: Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min. Udrul dejen, ca. ¼ cm’s tykkelse, og udstik cirkler med en diameter på 7 cm. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe – hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
  2. Grundcreme: Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op, ca. 1 min. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen.
  3. Strawberrydream-medaljer: Lav dejen, og udrul den. Udstik 32 hjerter. Bag dem som beskrevet. Skær jordbærrene i meget små tern, og bland dem i cremen. Rør glasuren sammen. Smør den på halvdelen af kagerne. Smør de upyntede hjerter med lidt marmelade. Fordel creme over marmeladen, og læg de pyntede hjerter over.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Mørdej: Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min. Udrul dejen, ca. ¼ cm’s tykkelse, og udstik cirkler med en diameter på 7 cm. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe – hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
  2. Grundcreme: vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op, ca. 1 min. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen.
  3. White mocha: Udstik eller udskær 32 rektangler, ca. 4 x 6 cm. Bag dem som ovenfor beskrevet. Kog fløden op med kaffebønner. Tag gryden fra varmen, og lad det trække 1 time. Si fløden fra, og køl den helt ned i køleskab ca. 4 timer eller natten over. Pisk den afkølede fløde til skum, og kom den i cremen som beskrevet ovenfor. Rør glasuren sammen. Smør den på halvdelen af kagerne. Fordel creme imellem kagerne to og to. Pynt med flødeskum, høvlet hvid chokolade og citronmelisse.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Mørdej: Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min. Udrul dejen, ca. ¼ cm’s tykkelse, og udstik cirkler med en diameter på 7 cm. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe – hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
  2. Grundcreme: Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op, ca. 1 min. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen.
  3. Green star-medaljer: Lav dejen, og udrul den. Udstik 32 stjerner. Bag dem som beskrevet. Rør citronsaft og citronskal i cremen. Rør glasuren sammen. Smør den på halvdelen af kagerne. Drys evt. med pistacienødder. Fordel creme imellem kagerne to og to.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Det er hurtigt og herligt bagværk, der er godt til både kaffen, på buffeten og som en lille dekorativ dessert.
Chokolade-ingefærmedaljer
ca. 10 medaljer
Dej:
300 g mel
250 g smør
4 spsk. kakao
100 g sukker
Fyld og pynt:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Kør ingredienserne til dejen i foodprocessoren, eller smuldr mel og smør sammen. bland sukker og kakao i, og ælt hurtigt dejen sammen. lad dejen hvile 1 times tid.
  2. Rul dejen ud, stik den ud i kager på 10 cm i diameter, og bag dem ca. 7 min. ved 185 gr. læg dem forsigtigt på en rist til afkøling.
  3. Pisk fløden til skum, og smag den til med ingefærlage og evt. flormelis. hak så meget af ingefæren, som du synes, og bland den i fløden. Læg bundene sammen, og pynt med lidt mere af cremen, lidt hakket chokolade og evt. lidt appelsinskal.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Mørdej: Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min. Udrul dejen ca. ¼ cm´s tykkelse, og udstik cirkler med en diameter på 7 cm. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe - hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
  2. Grundcreme: Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op ca. 1 min. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen.
  3. Mangosorbet medaljer: Lav dejen, og udrul den. Udstik 16, ca. 7 cm i diameter, cirkler - gerne med blomsterkant. Bag dem som beskrevet. Rør glasuren sammen. Smør den på halvdelen af kagerne. Fordel sorbeten imellem kagerne to og to. Pynt med hindbær.
Tips!
Hvis du vil lave klassiske konditormedaljer, så lægger du kagerne sammen 2 og 2 med creme imellem, kom lidt hindbær- eller jordbærmarmelade under cremen. Pynt den øverste kage med glasur, inden sammenlægningen.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

BagværkSøde sager og drikke
Gi’ dine gæster en medalje! Det er hurtigt og herligt bagværk, der er godt til både kaffen, på buffeten og som en lille dekorativ dessert.
Medalje med pære og marcipan
25 kager
Dej:
300 g mel
200 g smør
100 g sukker
1 æg
Fyld og pynt:
ca. 100 g marcipan
Glasur:
ca. 125 g flormelis
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smuldr mel og smør sammen, tilsæt sukker, og ælt det sammen med æg. Kør alternativt dejen sammen i foodprocessor. Lad dejen hvile mindst 1 time.
  2. Rul dejen ud i ca. 3 millimeters tykkelse, og stik den ud i medaljer af den ønskede størrelse, vores her er 7 cm i diameter. Læg kagerne på pladen, prik dem med en gaffel, og bag dem ved 200 gr. i ca. 8 min., eller til kanten har fået farve. Køl dem af på en rist.
  3. Skær den ene pære i små tern. Kog vand og sukker op, og kog pæreternene 4-5 min. uden låg. Hæld vandet fra, og lad dem blive kolde.
  4. Pisk fløden til skum, og bland den med revet marcipan og revet pære.
  5. Pynt halvdelen af bundene med glasur og pæretern, og dæk den anden halvdel med creme. Læg bunden med glasur øverst, og pynt evt. med et par mynte- eller citronmelisseblade.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Bagværk
Fine kager, som du kan bage i præcis den størrelse, der passer bedst til anledningen.
Medaljer
(ca. 22 bunde, 10-12 færdige kager)
250 g mel
60 g sukker
Sådan gør du:
  1. Bland mel og smør sammen vha. piskerisene på håndmikseren. Tilsæt sukker, bland godt, og derefter æggeblommer. Ælt dejen sammen, og lad den hvile mindst en time, gerne fra dag til dag.
  2. Drys lidt mel på bordet og dejen, og rul dejen ud. Stik den ud med et glas eller en udstikker i den ønskede størrelse, læg kagerne på pladen på bagepapir, og bag dem ved 180 gr. i ca. 8 min. Lad dem køle af på en rist.
  3. Lidt flormelis sigtes over halvdelen af kagerne, inden de lægges sammen med det fyld, du har valgt.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i melet, og tilsæt flormelis og vaniljekorn. Saml dejen med æggeblommen. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Rul dejen ud i ca. ¼ cm’s tykkelse. Udstik cirkler med en diameter på 7 cm. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe, hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne. Pynt halvdelen af kagerne med glasur (evt. farvet lyserød med rød levnedsmiddelfarve).
  3. Skær kiwierne i tern. Smelt nougaten over vandbad, og køl den af, til den er fingervarm. Pisk fløden til skum, og pisk nougaten i. Vend kiwitern i, lige før cremen skal i kagerne.
  4. Fyld cremen mellem 2 kager til medaljer. Pynt evt. med mynteblade. Fyld først kagerne kort før servering.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge