Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

10 dejlige opskrifter på hjemmelavet marmelade

Hjemmelavet marmelade, med jordbær, æble, appelsin, kvæde, eller solbær. Det smager bare bedre end det fra supermarkedet!

Se vores ti opskrifter her:

Æble-ingefær-marmelade

Marmelade med hindbær og ribs

Appelsinmarmelade

Brombærmarmelade

Figenmarmelade

Jordbærmarmelade

Kvædemarmelade

Mango-abrikosmarmelade

Marmelade af mirabeller

Solbær-hindbærmarmelade

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skræl og udkern æblerne, og skær dem i mindre stykker. Læg æblestykker, ingefærstykke, kanelstang og en flækket vaniljestang i en gryde med vand. Tilsæt revet skal af en citron, citronsaft og sukker.
  2. Lad det simre i 30-40 min., til konsistensen er som marmelade. Fjern kanelstang, vaniljestang og ingefær. Tilsæt evt. konserveringsmiddel, hvis du ønsker lang holdbarhed. Kom marmeladen på rene, skoldede glas. Opbevar marmeladen på køl.
Tips!
Marmeladen smager skønt på en nybagt bolle eller som tilbehør til ost.
Velbekomme!

Småretter, snacks & tilbehørSøde sager og drikke
Denne marmelade er super nem at lave, fordi friske ribs har den fordel at de indeholder meget pektin, som naturligt stiver marmeladen.
Marmelade med hindbær og ribs
(2-3 glas)
200 g hindbær
400 g sukker
Sådan gør du:
  1. Rens hindbærrene. Skyl ribsene. Kom hindbær og ribs i en gryde. Hæld sukkeret over. Kog marmeladen langsomt op. Småkog marmeladen under låg ca. 10 min. Skum af.
  2. Kom marmeladen i rengjorte og skoldede glas. Luk til. Opbevares i køleskab.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skyl og tør appelsinerne. Skær tynde strimler af appelsinskallen uden at tage for meget af den hvide med. Kog strimlerne ca. ½ time i lidt vand under låg, til de er bløde. Afdryp dem i en sigte.
  2. Fjern appelsinkerner og alt det hvide fra appelsinkødet, og skær det i små tern. Gem saften. Kog sukker og vand sammen i en gryde, til sukkeret er opløst. Tilsæt appelsinskal, appelsinkød og -saft. Kog marmeladen ca. 40 min., til den løber langsomt af en ske. Skum marmeladen af.
  3. Kom marmeladen på rene og skoldede glas. Luk glassene til. Opbevar marmeladen mørkt og køligt, gerne i køleskabet.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehørSøde sager og drikke
Brombærmarmelade
½ kg brombær
375 g sukker
1½ dl vand
Sådan gør du:
  1. Bring vandet i kog sammen med sukkeret. Hæld de rengjorte brombær i, og kog dem i ca. 10-12 min. Marmeladen er nu klar til at komme på glas, som straks efter lukkes til.
Velbekomme!
Foto: Jakob Valling / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehørSøde sager og drikke
Tørrede figner kan blive til en dejlig marmelade efter tyrkisk opskrift.
Sådan gør du:
  1. Skær fignerne i små stykker, og kog dem ca. 15 min. i vand med citronsaft, anisfrø og valnøddekerner. Bland 1 spsk. sukker med melatin. Tilsæt resten af sukkeret, rør godt igennem, og kog videre, til sukkeret er opløst. Rør sukker-Melatinblandingen i marmeladen, hæld marmeladen på skoldede glas, og luk straks.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Skyl og nip jordbærrene. Kom jordbær og de øvrige ingredienser i en gryde. Bring det langsomt i kog. Når sukkeret er smeltet, koges marmeladen 3-4 min.
  2. Tilsæt geleringsmidlet efter anvisning på emballagen. Kom marmeladen i rene skoldede glas. Opbevar marmeladen mørkt og køligt.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehørSøde sager og drikke
Kvædemarmelade har en dejlig krydret smag, der er god til ost og også i kager.
Sådan gør du:
  1. Vask kvæderne, og skær hver kvæde i 6 både. Kom kvædestykkerne i en gryde, og hæld vand over, så det dækker.
  2. Lad kvæderne simre under låg i ca. 30 min. Tag frugten op af vandet, og fjern skræl og kernehus. Gem ½ liter af kogevandet, kassér resten. Læg kvædebådene i gryden, kom kogevand over, og lad det simre 30 min.
  3. Mas mosen igennem en sigte. Hæld mosen tilbage i gryden, og tilsæt kanel og sukker. Lad mosen koge ca. 5 min. under omrøring.
  4. Hæld marmeladen på rene, skoldede glas. Hvis marmeladen skal gemmes, kan du skylle glassene i et konserveringsmiddel eller i spiritus.
Velbekomme!
Foto: Tia Borgsmidt / Opskrift: Bente Halkjær Jensen

Småretter, snacks & tilbehørSøde sager og drikke
Denne marmelade smager herligt til en brieost eller på et stykke nyristet brød.
Sådan gør du:
  1. Skær mangokødet og de tørrede abrikoser i små tern, og kog det i vand med citronsaft i ca. 10 min. under låg. Pisk det igennem med et piskeris. Tilsæt sukkeret, og småkog marmeladen uden låg, til den løber langsomt af en ske.
  2. Kom marmeladen på rene og skoldede glas. Luk glassene til. Opbevar marmeladen i køleskabet.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehørSøde sager og drikke
Der er temmelig stor forskel på mirabeller, men finder du et træ med gule, knap modne mirabeller, kan du lave en vidunderlig marmelade. Den smager næsten som abrikosmarmelade, men friskere, fordi de hjemlige portioner ikke koges nær så hårdt, som man gør på fabrikkerne.
Sådan gør du:
  1. Vask mirabellerne, og kog dem til mos med vandet. Tiden afhænger af modenhedsgraden. Tryk dem gennem et dørslag, så sten og det meste af skallerne holdes tilbage.
  2. Frugtmosen koges 10 minutter med sukker og hældes på skoldede eller maskinopvaskede glas, der lukkes med det samme.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Kog bær, citronsaft og vand sammen 5 min. Tilsæt sukkeret. Kog ca. 10 min. Skum af.
  2. Fordel marmeladen i rengjorte, skoldede glas. I køleskab kan marmeladen holde sig i op til et år.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce