Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

1 lammekølle - mad til 3 dage

Der er masser af smag og god mad i en lammekølle, og den bliver til herlig aftensmad i hele 3 dage, hvis du laver en god udskæring.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Bland salt og sukker, og gnid blandingen ind i kødet på alle sider. lad det hvile på køl i 24 timer, og skyl kødet rent i koldt vand.
  2. Kog kødet i 20 min. i en lille gryde med vand, der akkurat dækker.
  3. Smelt smørret, tilsæt halverede cherrytomater, kvarte spidskål og lidt af suppen fra kødet. damp grønsagerne under låg i 5-10 min., alt efter hvordan du foretrækker dem. skær kødet i tern, og vend det i retten. drys med persille, og server med nye kartofler efter appetit.
Tips!
Du kan sagtens salte kødet og fryse det ned i nogle uger, inden du bruger det.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Kød
Alt det ureelle kød, alle hinderne og benet koges af til bouillon. Plukkødet gemmes, gerne i suppen, og den fryses ned til den dag, hvor i skal have en let og alligevel mættende suppe.
Sådan gør du:
  1. Kog suppen op, tilsæt pasta og derefter urterne. Kom dem i efterhånden, så alle grønsager er perfekt kogt til sidst. smag til med salt og peber, og drys med persille. server suppen med godt brød.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Kød
Hertil bruger du kød fra de trinde muskler (inderlår og klump) og skærer det i tynde skiver.
Sådan gør du:
  1. Rør yoghurt og tandooripasta sammen, læg de tynde skiver kød i en skål, og bland det med den krydrede yoghurt. lad det trække ca. 20 min.
  2. Steg løgene et par min., uden at de tager farve. tilsæt peberfrugt, og steg videre i 1 min. tilsæt spinat, salt og peber, og rør forsigtigt, til den begynder at falde sammen. server straks.
  3. Stryg marinaden af kødet, og steg det hurtigt på grillpanden. server med ris og den lune spinat.
Tips!
Vil du have et mere cremet tilbehør, kan du koge spinaten 5 min. længere og tilsætte lidt fløde. Eller du kan spise grønsagerne som en frisk salat til kødet.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper

Dagens lækkeri