Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Skønne bløde klejner - så nemt er det!
Klejner
(ca. 20 stk.)
10 g gær
50 g smør
250 g hvedemel
2 tsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg
Lidt sigtet flormelis til pynt
Tilbehør: sukker og syltetøj
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i fløden. Smuldr smør og mel sammen. Kom sukker og salt i, og kom det hele i skålen til gæren. Kom ægget i. Ælt dejen sammen.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle. Skær den ud i 4 cm brede strimler med en klejnespore. Skær nu klejnerne ud ved at lave 8 cm lange snitter på tværs. Skær et snit i midten af hver klejne.
  3. Form klejnerne ved at trække den ene spidse ende af klejnen gennem hullet.
  4. Varm palminen op i en gryde. Kog klejnerne gyldne. Tag dem op med en hulske, og læg dem til afdrypning på køkkenrulle. Pynt med sigtet flormelis.
Tips!
Klejner smager bedst friskbagte, mens de stadig er lune.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it