Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Småretter, snacks & tilbehørBagværk
Hemmeligheden bag godt hjemmebagt brød er gode ingredienser, hjemmelavet surdej og langtidshævning. Prøv disse sunde boller med stor smag og lækker krumme.
Sådan gør du:
  1. Kog rugkerner, boghvedekerner og grahamsmel op i vand ca. 1 min., og afkøl det, til det er lunkent. Bland kerneblandingen med surdej og gær, så gæren bliver helt opløst. Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen sammen, den skal stadig være fugtig og lidt klistret. Lad dejen hæve ca. 10-12 timer i køleskab.
  2. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå en times tid. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant (ca. 2 cm høj). Skær 9-12 tern ud, og fordel dem på bagepapir. Lad dem efterhæve 20 min. Pensl med sammenpisket æg, og drys solsikkekerner over.
  3. Bag kernestykkerne ca. 25 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  4. Sådan laver du Hvedesurdej:
  5. 1. Rør surdejen sammen, og kom den i et glas. Dæk den med plastfilm, og prik et par små huller i plasten.
  6. 2. Lad surdejen stå 2-3 dage ved køkkentemperatur. Den skal boble og dufte surt.
  7. Du behøver ikke lave ny surdej, hver gang du skal bage. Inden du former dejen, kan du tage 3 dl dej fra og komme den i en skål. Drys lidt salt på overfladen, så holder den sig bedre. Læg plastfilm over, og sæt dejen i køleskab. Her kan den holde sig et par uger. tag gerne surdejen ud et døgn før, du skal bruge den. rør evt. lidt vand i, så den bliver lidt tyndere i konsistensen.
Velbekomme!
Foto: jes
Annonce
Pin it