Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Kartoffelkagen blev opfundet i begyndelsen af 1900-tallet. Dens navn hentyder til udseendet, som skal ligne en kartoffel.
Kartoffelkager
(Der bliver ca. 16 vandbakkelser, men fyldet er kun til 6-8 af dem. Vandbakkelser kan fryses)
Vandbakkelsesdej:
2 dl vand
100 g smør
100 g hvedemel
ca. 3 æg
Kagecreme:
mælk
1 stang vanilje
3 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
Samt:
Ca. 300-400 g ren rå marcipan
Sådan gør du:
  1. Vandbakkelser: Kom vandet i en gryde sammen med smørret, og kog det op, til smørret er smeltet. Tilsæt hvedemelet, og rør rundt, til dejen slipper gryden. Tag gryden fra varmen og lad dejen afkøle ca. 10 min. Pisk æggene let sammen, og pisk lidt i ad gangen. Dejen må ikke blive tyndere, end at den holder formen, når den smøres ud på bagepapir. Fordel dejen i 8 cm lange ovale plader af ca. 1 cm’s tykkelse. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 30 min. Afkøl.
  2. Creme: Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op, ca. 1 min. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen.
  3. Fordel kagecremen i vandbakkelserne. Udrul marcipanen i ovaler, der kan dække kagerne. Læg marcipanen over kagerne, og drys med kakaopulver.
Tips!
Her har vi pyntet ”kartoflerne” med flødeskum og halve jordbær.
Velbekomme!
Opskrifter: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Mikkel Adsbøl
Annonce
Pin it