Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

BagværkSøde sager og drikke
Gør bageren kunsten efter og lav dine egne lækre kartoffelkager, de vil uden tvivl gøre lykke sidst på dagen til en kop kaffe.
Sådan gør du:
  1. Del æggene i hvide og blomme i hver deres skål. Pisk æggeblommerne med halvdelen af sukkeret og koldt vand, til de er lyse og cremede.
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt resten af sukkeret, og pisk til de er blanke og seje.
  3. Sigt melet sammen med bagepulver og kakao i skålen med æggeblommerne. Vend forsigtigt æggehviderne i.
  4. Spred dejen ud på en bageplade med bagepapir i et jævnt lag (ca. 28 × 30 cm). Bag bunden i ca. 8 min. ved 180 gr.
  5. Pisk mælk og hvedemel sammen i en gryde, til mælken er fri for klumper. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud, tilsæt stangen til mælken. Varm grydens indhold forsigtigt op. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Pisk først lidt af den varme mælk i æggeblandingen, og hæld derefter resten af mælken i. Kom cremen tilbage i gryden, og pisk atter grundigt under svag varme. Fjern gryden, inden cremen koger. Lad cremen køle helt af. Pisk fløden til skum, og vend det i creme. Skær ananassen i mindre stykker, og vend dem i cremen.
  6. Skær ca. 20 lige store ovale stykker kage ud (ca. 5 × 7 cm). Kom cremen imellem.
  7. Rul marcipanen tyndt ud mellem bagepapir. Skær 6 ovale stykker marcipan, der kan dække kagerne. Kom kakao i en sigte, og drys lidt på hver kage.
Tips!
Tip I Bundene kan dryppes med Limocello eller anden likør. Friske jordbær eller hindbær smager også godt i cremen, når det er sæson, eller prøv hindbærmarmelade eller ingefærmarmelade blandet med flødeskum i stedet for creme. Tip II Hvis det skal gå stærk, kan kagebundene købes hos bageren.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Susanne Engelstofte Rasmussen
Annonce
Pin it

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper

Skønt bagværk