Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Hjemmelavet kalvesylte, uhm! Det er kun kogningen af kødet, der tager tid, men det passer jo sig selv imens. Resten klarer du på en halv time.
Sådan gør du:
  1. Kom vin og vand i en gryde, og bring det i kog. Kom kalvekødet i, og bring væsken i kog igen. Fjern skummet med en ske. Skær løget i kvarte, og kom dem i gryden samtidig med timian, laurbærblade, salt og peberkorn. Kog det under låg ca. 1½ time, til kødet er godt mørt.
  2. Tag kødet op, og køl det lidt af. Skær det i ca. 4 x 4 x 4 cm tern. Si kogelagen gennem et rent klæde. Kog den op igen, og lad den koge ind, til der er ca. ½ l tilbage.
  3. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Skræl gulerødder og persillerødder, og skær dem i tern. Kog porrer, gulerødder og persillerødder ca. 5 min. i suppen. Kom kødet i, og kog det med et par min.
  4. Udblød husblassen i vand 5 min. Tag gryden fra varmen. Tag husblassen op af udblødningsvandet, og kom det i suppen. Rør i suppen. Køl det af, evt. i vandbad, til det er lunkent, ca. 10 min.
  5. Fordel suppe med grønsager og kød i en porcelænsform eller en brødform foret med film. Dæk sylten med film, og stil den i køleskabet et døgns tid.
Tips!
Du får den klareste suppe med den bedste smag, hvis du sørger for at fjerne al skummet, der stiger op til overfladen, når du koger kødet. Mens kødet koger, kan du gøre formen klar og udbløde husblassen. For en form med plastfilm, eller brug en porcelænsform.

Ved at koge suppen ind, får du en god, kraftig suppe og en virkelig velsmagende sylte i sidste ende. Kog den indkogte suppe med grønsager og kød, og smelt husblassen heri. Fordel blandingen i formen, og lad sylten stivne helt i køleskabet natten over.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it