Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Kalkun med fars er skøn julemad.
Kalkun med fyld
Fars
1 æg
2 spsk. rasp
3 spsk. portvin
1 lille revet løg
2 tsk. timian
Sådan gør du:
  1. Lav en fars til at komme i kalkunen:
    Bland 300 g hakket svinekød, 1 æg, 2 spsk. rasp, 3 spsk. portvin, 1 lille revet løg, 2 stænger bladselleri i små tern, 2 tsk. timian og 1 tsk. salt og peber.
  2. Kom farsen i en kalkun på ca. 3 kg. Luk med kødnåle. Dryp kalkunen med citronsaft.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Læg kalkunen på en rist over en bradepande med ryggen opad.
  5. Læg kråse og hals i bunden af bradepanden. Hæld 1 liter vand ved.
  6. Sæt kalkunen i ovnen i 2½-3 timer ved 160 gr. Vend kalkunen efter ¾ time, dryp den med 25 g smeltet smør, og steg den yderligere 1¾-2¼ time.
  7. Kom evt. stegesky over kalkunen 2-3 gange under stegningen. Tjek, at både kalkunen og fyldet er gennemstegt.
  8. Har du et digitalt stegetermometer, skal det vise 80 gr. i fyldets midte.
  9. Bliver brystet for mørkt, kan den dækkes med alufolie de sidste 15 min. af stegetiden. Lad kalkunen trække i den slukkede ovn i ca. 20 min.
Tips!
Hvornår er anden, gåsen eller kalkunen gennemstegt?
Tjek, om fjerkræets lår er let at løsne, og om saften, der løber ud, er klar.

Sprød and og gås
Hvis anden eller gåsen ikke er sprød, kan du give den ca. 10 min. ved 225 gr. til sidst.

Stegning i forvejen af and, gås eller kalkun
Hvis du synes, det er helt håbløst at stege and, gås eller kalkun lige op til julemiddagen, kan du i stedet stege den helt færdig om formiddagen. Parter fjerkræet, og læg den i et ovnfast fad. Den skal så tildækkes og opbevares i køleskabet. Varm fjerkræet godt igennem i ovnen, inden den serveres. Den bliver ikke helt så sprød som en nystegt, men tager den værste stress. Saucen kan også laves helt færdig og opbevares i køleskabet. Den skal gennemvarmes inden servering.
Velbekomme!
Foto: Istockphoto / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Fingervanter 20 feb 2017 09:09 Elisabeth120312
"Fjeren" 16 feb 2017 12:18 Anne Neves
"Fjeren" 16 feb 2017 12:15 Anne Neves
Vest str. 6 år 16 feb 2017 11:57 Anne Neves
Savlesmække 16 feb 2017 11:52 Anne Neves
Hæklet ugle 16 feb 2017 11:47 Anne Neves
Fingervanter 12 feb 2017 10:38 Elisabeth120312

Dagens lækkeri

Skønt bagværk