Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Kom hvedemel, fintblendede nødder og de 200 g sukker i en skål. Pisk æggehviderne i en anden skål. Tilsæt de 100 g sukker lidt efter lidt. Med en dejskraber vendes melblandingen med æggehviderne.
  2. Tegn 3 rektangler (25 x 30 cm) på bagepapir. Der kan kun være 1 pr. bageplade. Så du må bage dem ad 3 omgange. Pensl bagepapiret i de tegnede former med smeltet smør. Smør dejen ud herpå.
  3. Bag bundene ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 8 min., til de er gyldne og gennembagte. Afkøl bundene, og tag dem forsigtigt af bagepapiret.
  4. Kog de 3 dl fløde op. Tag gryden fra varmen. Hak de 300 g mørk chokolade, og smelt dem i fløden sammen med nougaten. Lad det afkøle ca. 20 min.
  5. Pisk æggeblommerne cremede med sukker, og vend dem i chokolade-nougatblandingen. Pisk de 4 dl fløde til skum og vend det i.
  6. For en form (25 x 30 cm) med plastfilm. Læg en bund og halvdelen af chokolade-nougatcremen i. Gentag, og slut med en kagebund. Stil kagen tildækket i køleskab mindst 4 timer eller natten over.
  7. Pyntning af kagen: Læg kagen på et fad. Ælt marcipanen med glucose og flormelis. Udrul marcipanen til en plade (32 x 37 cm) og pak det omkring kagen. Her har vi brugt en silikonemåtte drysset med majsstivelse til at rulle marcipanlåget ud på, det gør det meget lettere at lave kagen pæn. Pynt kagen med flødeskum i en kagesprøjtepose med stjernetylle. Fordel jordbær i skiver på kagen.
Tips!
Hvis du serverer ekstra jordbær og evt. en chokoladesauce til, så kan kagen bruges som dessert.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it