Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Kaffe-eclair
12 stk.
Vandbakkelsesdej:
1½ dl vand
75 g smør
110 g hvedemel
¼ tsk. salt
Fyld af kaffecreme:
1½ dl vand
200 g sukker
Chokoladeglasur:
½ dl vand
ca. 3 dl flormelis
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Kog vand og smør sammen i en gryde. Kom alt hvedemelet i på en gang, og rør med en grydeske, til dejen slipper gryden. Tag gryden fra varmen, og rør salt i, køl dejen lidt af. Rør eller pisk æggene i dejen lidt efter lidt. Du kan bruge en grydeske eller en håndmixer. Dejen skal være så fast, at den ikke flyder ud på pladen, så hold evt. lidt æg tilbage.
  2. Sæt dejen på bagepapir på en plade med en kagesprøjte i 12, 8 cm lange og 4 cm brede kager. Bag dem ved 200 gr. i ca. 30 min. på midterste ovnribbe. Afkøl kagerne. Flæk kagerne, og fyld dem med kaffecreme.
  3. Kog vandet til glasuren op i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og kom chokoladen i. Rør, til den er smeltet. Rør flormelis i til en glat glasur. Fordel glasuren på kagerne. Pynt evt. med hakkede, brændte mandler, hindbær og mynte.
Tips!
1: Du kan vælge at røre en kakaoglasur af 4 dl flormelis, 3 spsk. kakaopulver og ca. 3 spsk. kogende vand. 2: Du kan vælge at forme dejen til alm. vandbakkelser ved at sætte dejen på bagepapir med et par spiseskeer i stedet. Du skal beregne ca. 2 spsk. dej pr. vandbakkelse.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it