Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Vil du forkæle dine gæster lidt ekstra her i julen, så er her en kage, der både fornøjer smagsløgene og øjet.
Julet Othellokage med appelsin
10 personer
4 æg
125 g sukker
120 g hvedemel
Syltede appelsinfileter:
½ dl vand
1 dl sukker
evt. 2-3 spsk. Cointreau
Creme:
3 blade husblas
2½ dl mælk
2 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
25 g smør
Chokoladeglasur:
3 spsk. kogende vand
150 g flormelis
Pynt:
Hjemmelavet figurfondant:
7 blade husblas
400 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk, til det er skummende. Tilsæt sigtet hvedemel iblandet hjortetakssalt. Fold det ind i æggemassen med en dejskraber, til det lige er blandet.
  2. Kom dejen i 3 smurte slip let-lagkageforme. Bag bundene ca. 8-10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne og gennembagte. Vend kagebundene ud på en bagerist på et stykke bagepapir drysset med lidt sukker. Afkøl bundene.
  3. Skær skallen og den hvide hinde af appelsinerne, og skær fileterne ud. Kom fileter og den afdryppede saft i en skål. Pres også resten af saften ud af appelsinhinderne. Kog vand og sukker op, til det bobler. Kom appelsinfileter og saft i. Kog det med 2-3 min. Afkøl blandingen, og rør evt. Cointreau i. Opbevar det tildækket i køleskab, til det skal bruges.
  4. Udblød husblassen 10 min. i koldt vand. Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op 1 minuts tid. Tag gryden fra varmen, kom de afdryppede husblasblade i, og rør, til de er opløst. Kom cremen i en skål, og rør smørret i. Drys med sukker. Afkøl cremen, til den er halvstiv.
  5. Pisk fløden til skum, og vend den i cremen.
  6. Læg 1 lagkagebund på et fad, og kom halvdelen af cremen på. Fordel halvdelen af makronerne og halvdelen af appelsinerne med lage over. Gentag. Slut med en kagebund.
  7. Smelt chokolade og vand sammen over vandbad eller i mikroovn. Sigt flormelissen i, og rør glasuren blank. Fordel glasuren på kagens top.
  8. Rul marcipanen ud til en kant, og læg den omkring kagen. Pynt med små toppe af flødeskum.
  9. Hjemmelavet figurfondant: 1. Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min. Smelt den i det vand, der følger med, når du tager det op fra vandbadet – enten i vandbad eller forsigtigt i mikroovnen. 2. Kom flormelis, den smeltede husblas og glukosen i en foodprocessor, og blend det sammen. 3. Drys lidt majsstivelse ud på bordet, evt. på en silikonemåtte. Kom blandingen ud på måtten. Ælt det, til det bliver smidigt som en brøddej. Tilsæt lidt majsstivelse under æltningen, så den kan rulles ud uden at klistre. Udstik figurer med kageudstikkere. Lad dem tørre, gerne natten over, til de er lidt hårde. Stik dem i kagen som pynt. Fondanten smager ikke af så meget og er derfor mest bare til pynt.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it