Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Gå anden efter for fjerstubbe i skindet, og tør den af ind- og udvendigt med køkkenrulle. Klip lidt af halsskindet af. Kræng resten om på ryggen, og sæt det fast med en kødnål. Vrid evt. andens vinger om på ryggen.
  2. Skræl æblerne, fjern stilk og kernehus, og skær dem i både. Fyld anden med æblebåde og svesker. Luk til med kødnåle. Bind evt. lårene sammen med kødtråd.
  3. Læg anden på en rist over bradepandeen, og læg indmad og hals i bradepanden. Gnid anden med salt og peber. Steg anden 2½-3 timer ved 160 gr. Heraf de første 45 min. med ryggen opad. Vend nu anden, så brystet kommer opad. Hæld ved samme lejlighed fedtet, som nu er smeltet af anden, fra. Kom vandet ved, og steg nu anden færdig.
  4. Anden kan efterbrunes, hvis den ikke er sprød. Giv den ca. 10 min. ved 225 gr. Tjek, at anden er gennemstegt. Det gør du ved at tjekke, om låret let løsner sig, og om den saft, der løber fra, er klar.
  5. Hæld skyen fra anden, og skum den for fedt. Lad gryden med skyen stå lidt, så samler fedtet sig på overfladen af skyen. Fjern fedtet med en ske, gem 3 spsk. til saucen. Lad anden hvile ca. 20 min. i den slukkede ovn, inden den parteres.
  6. Sauce
    Kom andefedtet til saucen i en gryde. Rør melet i. Pisk sky i lidt ad gangen. Tilsæt rødvin, og kog saucen sammen ca. 5 min. under omrøring. Smag til med salt, peber og ribsgelé.
  7. Saucen kan tilsættes lidt kulør.
Tips!
Steg anden i god tid: Steg eventuelt anden helt færdig om formiddagen, så undgår du stegeosen juleaften. Parter den, og læg den i et ovnfast fad. Dæk den til, og stil den i køleskabet. Varm anden godt igennem i ovnen, inden du serverer den. Den bliver ikke helt så sprød som en nystegt, men til gengæld har du god tid til at få lavet saucen, medmindre du da også laver den i forvejen.

Pynt eventuelt fadet med selleristilke og æblebåde, som du steger gyldne i enten lidt andefedt eller smør på en pande.

Giv eventuel anden mere smag ved at pensle den med friskreven ingefær og presset hvidløg blandet med sojasauce.

Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper

Dagens lækkeri