Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
I Irland, England og Skotland bager man disse hot cross buns, de er dejligt søde og kageagtige, og de fås i et hav af varianter. Fælles for dem er korset på toppen af bollen. Denne opskrift kommer fra den berømte irske Ballymalou Cookery School.
Sådan gør du:
  1. Opløs gær og 1 spsk. sukker i lidt af mælken.
  2. Vej 400 g af melet op i et dejfad, og ælt det sammen med smørret. bland godt med kanel, muskat, blandingskrydderi, salt, resten af sukkeret samt den tørrede frugt.
  3. Pisk de to æg sammen med gærvæske og resten af mælken, og bland det våde og det tørre. Ælt dejen grundigt, tilsæt om nødvendigt mere mel. lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 30 min.
  4. Form dejen til små boller, læg dem på plader, og lad dem efterhæve en halv times tid. rul mørdejen tyndt ud, og skær den i smalle strimler. Pensl bollerne, og pynt dem med et kors. bag bollerne ved 220 gr. i ca. 5 min. og derefter ca. 10 min. ved 200 gr.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Annonce
Pin it