Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Hvid chokoladekage med passionsfrugt
8 personer
Bunde:
200 g smør
2 dl mælk
2 æg
200 g sukker
225 g hvedemel
¾ tsk. bagepulver
Fyld:
5 blade husblas
100 g sukker
Desuden:
Krokant:
1 dl sukker
100 g mandler
Sådan gør du:
  1. Bunden: 1. Hak chokoladen fint. Smelt smør, hvid chokolade og mælk sammen i en gryde, til det er ensartet, men det må ikke koge. Tag gryden fra varmen, og afkøl det 15-20 min. 2. Pisk æggene luftige med sukkeret. Rør chokoladeblandingen i. Sigt hvedemelet i sammen med bagepulver. Tilsæt appelsinskal, og rør kort dejen sammen. Smør 1 springform 22 cm i diameter. Læg et udklippet stykke bagepapir i bunden af formen. 3. Fordel dejen i formen. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen, og skær den igennem til 3 kagebunde.
  2. Fyld: 1. Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min. Kog indmaden af passionsfrugterne, appelsinsaft og sukker sammen i en gryde 1-2 min. Sigt blandingen over i en anden gryde, og varm op igen. Tag gryden fra varmen. Kom let afdryppet husblas i gryden, og rør, til den er smeltet. Hak den hvide chokolade, og smelt også den i blandingen. Lad blandingen køle af ca. 30 min. 2. Pisk fløden til skum. Rør lidt af flødeskummet i passionsfrugtmassen. Rør nu passionsfrugtmassen og resten af flødeskummet sammen.
  3. Krokant: 1. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, til det er gyldent. Kom hakkede mandler i. Hæld massen ud på bagepapir på en bageplade. 2. Lad det stivne. Hak krokanten med en stor kniv på et skærebræt.
  4. Sådan laver du kagen: Læg en af bundene i en springform foret med plastfilm. Fordel ‰ af moussen over. Læg en kagebund over, og gentag med mousse. Slut med et lag mousse på toppen. Dæk kagen med husholdningsplastfilm. Stil den i køleskab 4 timer. Pisk de 2 dl piskefløde til skum. Fordel skummet på kagens sider, og top med en paletkniv. Drys krokant over kagen.
Tips!
Du kan sagtens lave kagen klar dagen før og opbevare den i køleskabet. Vent dog med at pynte siderne med flødeskum, og drys også først krokant over lige inden servering.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it