Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Det er en gammel tradition, at man bededagsaften går en tur i det milde aftenlys, for herefter at komme hjem til te og lune hveder. Prøv i år at bage hvederne selv.
Sådan gør du:
  1. Lad mælk og fedtstof blive lunt i mikroovnen eller i en gryde, og hæld blandingen over smuldret gær, salt, sukker, kardemomme og halvdelen af melet. Pisk blandingen klumpfri, og ælt dejen færdig, mens du gradvist tilsætter mel. Den skal være blød, men ikke klistret. Dæk skålen med et grydelåg, og lad dejen hæve ca. 45 min. et lunt sted.
  2. Drys lidt mel på bord og dej, vend dejen ud af skålen, og tryk luften ud af den. Ælt den let, og form den til 12 boller. Der skal være god afstand mellem bollerne. Læg dem ca. 1 cm fra kanten og 2 cm fra hinanden i en smurt bradepande (ca. 23 x 33 cm) i ca. 40 min., eller til hvederne når hinanden.
  3. Bag hvedeknopperne ca. 25 min. ved 210 gr. Vend dem ud af bradepanden, og lad dem køle af på en rist. Lige inden serveringen, flækker og rister du knopperne, så er de klar til servering sammen med en god kop te.
Tips!
Hvederne serveres nyristede, så de kan sagtens tåle at blive bagt 1-2 dage før, du skal bruge dem.
Velbekomme!
Annonce
Pin it