Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Småretter, snacks & tilbehørBagværk
Lækre hjemmebagte tebirkes
Hjemmebagte tebirkes
12-14 stykker
Hjemmebagte tebirkes
2 dl mælk
50 g gær
100 g smør
450-500 g mel
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
2 æg
Remonce:
100 g marcipan
100 g smør
4 spsk. rørsukker
Sådan gør du:
  1. Lun mælken, og rør gæren ud. Rør æggene i. Smuldr smørret i halvdelen af melet. Tilsæt gærblandingen sammen med salt og sukker, æg og kvark. Ælt resten af melet i dejen. Ælt dejen på bordet, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 45 min.
  2. Slå dejen ned, og rul den ud i et rektangel på et melstrøget bord. Skær smørret i tynde skiver, og fordel det på ‰ af dejen. Riv marcipanen ud over smørret, og drys med rørsukker. Læg den sidste tredjedel mod midten, og fold resten over. Nu ligger dejen i tre lag. Drys godt med mel på bordet. Rul dejen ud igen til et rektangel. Gentag med at folde dejen sammen igen i tre lag. Rul til slut dejen til en 30 x 60 cm plade, og fold den på samme måde i tre lag på den lange led. Skær den ud i 12-14 stykker.
  3. Læg tebirkes på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse ca. 30 min. Pensl med sammenpisket æg, og drys med birkes. Bag dem i en 225 gr. varm ovn i ca. 15 min. Afkøl dem på en bagerist.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Marie Melchior
Annonce
Pin it