Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Få opskriften på den perfekte gåsesteg.
Sådan gør du:
  1. Gå gåsen (4 kg) efter for fjerstubbe i skindet.
  2. Gnid gåsen med salt ind- og udvendigt. Fjern fedtet, som ofte sidder lige ved hullet, inde i gåsen.
  3. Klip vingespidserne af. Fæstn vingerne med kødnåle ind mod gåsens bryst.
  4. Fyld gåsen med 200 g svesker uden sten og 5 æbler skåret i halve æblebåde. Luk med kødnåle, og bind evt. lårene sammen med kødtråd.
  5. Læg gåsen på en rist over en bradepande med ryggen opad. Steg gåsen ca. 3½ time i alt ved 160 gr.
  6. Brun vingespidser, hals, lever, kråse og hjerte i lidt af det gåsefedt, du fjernede fra gåsen, eller brug olie eller smør.
  7. Tilsæt vand, 1 gulerod i skiver, 1 løg i både, salt og peber.
  8. Kog det ca. 1 time. Si suppen gennem et rent viskestykke over en si. Efter 1½ time hælder du fedtet fra gåsen og vender den, så brystet vender opad.
  9. Hæld suppen ved.
  10. Steg gåsen yderligere 1½-2 timer ved 160 gr. Tjek, at gåsen er gennemstegt. Lad gåsen trække ca. 20 min. i den slukkede ovn.
Tips!
Hvornår er anden, gåsen eller kalkunen gennemstegt?
Tjek, om fjerkræets lår er let at løsne, og om saften, der løber ud, er klar.

Sprød and og gås
Hvis anden eller gåsen ikke er sprød, kan du give den ca. 10 min. ved 225 gr. til sidst.

Stegning i forvejen af and, gås eller kalkun
Hvis du synes, det er helt håbløst at stege and, gås eller kalkun lige op til middagen juleaften eller Mortens aften, kan du i stedet stege den helt færdig om formiddagen. Parter fjerkræet, og læg den i et ovnfast fad. Den skal så tildækkes og opbevares i køleskabet. Varm fjerkræet godt igennem i ovnen, inden den serveres. Den bliver ikke helt så sprød som en nystegt, men tager den værste stress. Saucen kan også laves helt færdig og opbevares i køleskabet. Den skal gennemvarmes inden servering.
Velbekomme!
Foto: Istockphoto / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper
Skråplan 21 nov 2016 09:16 Elisabeth120312
Toilettaske 12 nov 2016 14:42 Anette Schultz

Dagens lækkeri