Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne stive med salt. Pisk sukkeret i lidt ad gangen til sej marengs.
  2. Kom nødderne i en bradepande, og stil dem i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe 10 min. Nulr så meget af hinderne af dem som muligt i et rent viskestykke. Hak nødder og flormelis meget fint i en foodprocessor. Bland det med hvedemelet. Vend det i marengsen. Fordel halvdelen af dejen ud i en firkant på bagepapir (20 x 30 cm). Bag bunden ca. 40-50 min. ved 150 gr. på midterste ovnribbe. Gentag med resten af dejen. Skær hver plade til 2, så du har 4 stykker i alt.
  3. Til smørcremen: Både pisket smør og marengsmasse skal have stuetemperatur, ellers vil cremen nemt skille (se tip). Pisk æggehviderne stive med sukkeret over vandbad. Pisk smørret meget luftigt. Vend først lidt af marengsen i smørret og herefter resten i. Smag til med Cointreau.
  4. Kog hindbær og vand op i en gryde under låg 2-3 min. Afkøl til stuetemperatur.
  5. Vend hindbærrene i cremen. Fordel hindbærcremen mellem bundene.
  6. Pak kagen ind, og stil den i køleskabet 3-4 timer. Sigt flormelis over, og skær kagen ud i firkanter. Pynt med friske hindbær og mynteblade. Frys evt. kagen 1 time, så er den nemmere at skære ud.
Tips!
Hvis enten smør eller marengsmasse er for kolde, skiller cremen nemt. Hvis uheldet er ude, så pisk den skilte creme sammen over vandbad, til den samler sig igen.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it