Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Brødet kan bages helt naturel, eller det kan krydres med f.eks. lidt revet appelsinskal eller 1 tsk. stødt koriander blandet med 1 tsk. stødt anis.
Formbrød
1 brød
50 g smør
3 dl mælk
25 g gær
1 1/2 tsk. salt
ca. 450 g mel
Sådan gør du:
  1. Mælk og smør lunes og hældes over smuldret gær i dejfadet. Salt og det meste af melet tilsættes, og dejen bearbejdes, mens resten af melet tilsættes. Dejen skal være ret blød, men ikke klistret, og det kan evt. kræve mere mel. Lad den hæve tildækket i ca. 45 min.
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord, ælt den let, og klap den ud i en firkant. Rul den stramt sammen, og læg den i en velsmurt form. Lad den hæve en halv times tid.
  3. Pensl overfladen med sammenpisket æggehvide, drys med birkes, og bag brødet ved 210 gr. i ca. 25 min. Vend det ud af formen, og bag det 3-4 min. ekstra i den varme ovn, inden brødet køles af. Det helt afkølede brød kan skives og fryses.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Karen Hare
Annonce
Pin it