Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Her er fødselsdagskringle til 8-10 kageglade personer. Som del af et fødselsdagsbord med flere kager, skal den skæres i 12-15 mindre stykker. Kringlen kan bages dagen forud og lunes lige inden serveringen, men den kan også fryses.
Fødselsdagskringle
1 kringle
25 g gær
1 æg
1 spsk. sukker
250 g mel
Remonce:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Mælk, smuldret gær, æg, salt og sukker røres helt jævnt i maskinen. Mel og blødt smør i klumper tilsættes, og dejen æltes færdig i maskinen. Den hæver lunt ca. 45 min.
  2. Den hævede dej vendes ud på et meldrysset bord, lidt mel sigtes over den, og den arbejdes forsigtigt ud i ca. 20 cm bredde og 80 cm længde.
  3. Smør, makroner og creme blandes sammen og fyldes i en sprøjtepose (eller en frostpose med et afklippet hjørne), så blandingen kan fordeles på langs af midten af dejen. Fyldet bredes let ud, og kanterne foldes ind mod midten og trykkes til.
  4. Dejen formes til en kringle direkte på bagepapiret. Det er nemmest at lempe papiret ind under midten af dejen, så dejen følger kanten og forme først den ene side og så den anden til den færdige kringle. Lad kringlen efterhæve.
  5. Overfladen pensles omhyggeligt med det sammenpiskede æg, og kringlen drysses med sukker og hakkede mandler. Kagen bages ved 200 gr. i ca. 20 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Karen Hare
Annonce
Pin it