Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Vi elsker fest og lagkage! En fødselsdag er noget specielt, og vil du gøre lidt ekstra ud af det, så prøv at lav denne skønne fødselsdagskage.
Sådan gør du:
  1. Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk det skummende. Tilsæt sigtet hvedemel blandet med hjortetakssalt. Fold det ind i æggemassen med en dejskraber, til det lige er blandet.
  2. Kom dejen i 3 smurte slip let-lagkageforme, brug blødt smør til at smøre formene med. Bag bundene ca. 8-10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne og gennembagte. Vend kagebundene ud på en bagerist på et stykke bagepapir drysset med lidt sukker. Afkøl bundene.
  3. Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min. Kog jordbær, citronsaft- og skal samt sukker op i en gryde ca. 5 min. Tag gryden fra varmen. Tag husblasbladene op af vandet, og smelt dem i jordbærblandingen. Miks jordbærblandingen jævn med en stavblender eller i en blender. Afkøl blandingen, til den kun er en anelse lun.
  4. Pisk fløden til skum. Rør jordbærpuréen i.
  5. Læg en kagebund, gerne i en springform foret med plastfilm. Kom halvdelen af moussen over. Gentag, og slut med en kagebund. Pak plastfilm over, og stil fødselsdagskagen i køleskabet i mindst 4 timer.
  6. Farv fondanten med levnedsmiddelfarve. Rul den til en cirkel, og læg den forsigtigt over kagen, så den dækker. Pynt fødselsdagskagen med sukkerblomster, som du sætter fast med dekorationsicing.
Tips!
Fødselsdagskagen kan også betrækkes med figurmarcipan.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it