Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Rids sværen på stegen helt ned til kødet med ½ cm mellemrum - undgå at ridse i selve kødet. Krydr kødet med salt og peber. Drys sværen med salt, og sørg for, at det kommer godt ned mellem alle sværene. Sæt laurbærblad fast mellem sværene.
  2. Læg en rist over en bradepande, og placer kødet ovenpå risten. Læg evt. skrællede halve kartofler eller sammenkrøllet alufolie under kødet for at få det til at ligge vandret. Sæt stegen i en kold ovn. Tænd på 200 gr., og giv stegen ca. 1½ time, til den har en centrumstemperatur på 55 gr. Hvis stegen ikke har sprød svær, sætter du temperaturen op til 250 gr. Hvis den er sprød, fortsætter du ved 200 gr. Steg nu videre, til kødet har en centrumstemperatur på 65 gr.
  3. Skræl kartofler, rødbeder, persillerødder og gulerødder. Skær kartoflerne i både og rodfrugterne i fritter. Kom både og fritter i en skål, og vend dem med oregano, olivenolie og flagesalt. Fordel kartoffelbåde og fritter på bagepapir. Bag dem sprøde i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe i ca. 45-50 min. Hvis du ikke vil have, at den røde farve fra rødbederne skal smitte af på de andre grønsager, kan du holde dem adskilt fra de øvrige fritter, både når olien vendes i og under ovnstegningen.
  4. Rør ingredienserne til dippen sammen, og server den til fritterne og kødet.
Tips!
Sådan laver du en traditionel sauce Hvis du vil lave traditionel sauce, skal du komme 5 dl vand i bradepanden under flæskestegen. Tag stegen ud af ovnen, og hæld skyen fra, inden du evt. skruer ovnen op på 250 gr. Skum skyen af for fedt. Smelt 25 g smør i en gryde, og rør 2 spsk. hvedemel i. Tilsæt skyen lidt ad gangen, mens du pisker. Kog saucen igennem nogle min. under omrøring. Kom evt. lidt rødvin, bouillon eller ekstra vand i, hvis saucen er for tyk. Farv evt. med lidt saucekulør. Smag til med salt og peber. Du kan give saucen ekstra smag ved at komme lidt balsamicoeddike og ribsgelé i og koge det med et par min.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper

Dagens lækkeri

Skønt bagværk